Yay gibi gerileceksiniz! 2010'lu yılların değeri bilinmeyen en iyi 10 gerilim filmi

Dünyada sinemalara hakim olan pek çok harika gerilim filmi varken, daha az bilinen çok sayıda gerilim filmi gözden kaçıyor. 2010'lar, ''Gone Girl'' ve ''Nightcrawler'' gibi hızla kült klasikler haline gelen harika psikolojik gerilim filmlerine tanık oldu. Ancak 2010'ların bazı hafife alınan 10 iyi filmini Collider listeledi.

Collider

Psikolojik gerilim hayranları bu listeyi kesinlikle favori filmler listesine eklemeli! İşte 2010'lu yılların değeri bilinmeyen en iyi 10 gerilim filmi...

10. Nocturnal Animals (2016)

Filmin ilk yarısı, 20 yıl önce boşandığı eski kocasından (Jake Gyllenhaal) bir roman müsveddesi alan Susan'ın (Amy Adams) hikayesinin anlatıldığı bir "hikaye içinde hikaye." Aile tatili şiddetli ve ölümcül bir hal alan bir adamın etrafında dönen asıl roman, filmin ikinci yarısı...

9. The Place Beyond the Pines (Babadan Oğula-2012)

Eski bir motosiklet dublörü (Ryan Gosling), sevgilisi (Eva Mendes) ve oğlunu geçindirmesi gerektiğine karar verdiğinde kendini soygun dünyasında bulur. Bu kararın onu, yolsuzlukla dolu bir polis departmanında hızla yükselmek isteyen hırslı polis memuru Avery Cross (Bradley Cooper) ile karşı karşıya getireceğini bilmiyor.

8. Split (Parçalanmış-2016)

Kevin (James McAvoy), güvenilir psikiyatristi Dr. Fletcher'a (Betty Buckley) 23 kimlik tanımlamış olsa da, gizli bir kişilik ortaya çıkmaya ve diğerlerinin kontrolünü ele geçirmeye hala hazırdır. Kevin, canavara sadık kişilikler tarafından üç ergen kızı kaçırmaya zorlandığında, kimlikleri arasındaki duvarlar yıkılmaya başlar.

7. The Stanford Prison Experiment (Stanford Hapishane Deneyi-2015)

1971'de Stanford Üniversitesi'nde bir profesör tarafından, psikoloji bölümünün bodrumundaki sahte bir hapishanede mahkum ve gardiyan rollerini oynamaları için 24 erkek öğrencinin seçildiği riskli bir deney önerildi. Ancak roller yoğunlaşınca işler ters gitmeye başladı. Onlara iki hafta verildi ancak altı gün sürdü.

6. Wind River (2017)

Olay örgüsü, sıklıkla kaçırılan ve saldırıya uğrayan yerli kadınların sosyal sorununa odaklanıyor ve bu ciddi şekilde eksik bildiriliyor. Bir vahşi yaşam takipçisi olan Cory Lambert (Jeremy Renner) ve yeni bir FBI ajanı olan Jane Banner (Elizabeth Olsen), bir cinayeti çözmek için birlikte çalışırlar.

5. You Were Never Really Here (Hiçbir Zaman Burada Değildin-2017)

Şiddetten korkmayan, travma geçirmiş bir gazi, iş olarak kayıp kızları arar ve izini sürer. Bir iş ters gittiğinde, Joe (Joaquin Phoenix) komplo ortaya çıktıkça kabuslar görmeye başlar. Bu onun ölüm yolculuğu ya da uyanışı olabilir.

4. Good Time (Soygun-2017)

Robert Pattinson, ters giden bir soygun hakkındaki bu polisiye gerilim filminde başrolde Connie Nikas'ı canlandırıyor. Connie'nin meydan okuyan kardeşi Nick, Connie'nin çaresizlik ve daha iyi bir gelecek için susuzluğun değişken bileşimi nedeniyle talihsiz bir banka soygununa karışır. Ancak, Nick'in son dakika Rikers Adası'na gelmesi, sıkıntılı ama kararlı ağabeyinin onu kurtarmak için hiçbir engelin olmadığı korkunç bir yolculuğa çıkmasına neden olur.

3. Widows (Dul Kadınlar-2018)

Widows'un konusu, ölen kocalarının yasadışı eylemlerinden kaynaklanan bir borçtan başka hiçbir ortak yanı olmayan dört kadını konu alıyor. Bu dramada Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) ve Belle (Cynthia Erivo) meseleleri kendi ellerine alıp istedikleri geleceği oluşturmak için birlikte çalışırken gerilim yükseliyor.

2. Captain Phillips (Kaptan Phillips-2013)

Kaptan Phillips, 2009 yılında ABD konteyner gemisi Maersk Alabama'nın Somalili korsanlardan oluşan bir mürettebat tarafından kaçırılmasının çok katmanlı bir incelemesi... Yönetmen Paul Greengrass'ın benzersiz vizyonu sayesinde, hem merak uyandıran bir gerilim filmi hem de küreselleşmenin pek çok sonucunun nüanslı bir çalışması.

1. Burning (Şüphe-2018)

Ekonomi, sınıf ve kıskançlık hakkında yavaş yavaş yanan bir gerilim filmi olan Burning'in mükemmel bir şekilde yapmayı başardığı şey, seyircinin sürekli olarak bundan sonra ne olacağını merak etmesine neden olacak kadar büyük bir psikolojik hava oluşturması...

Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Gözden kaçmaması gereken 5 unutulmaz film

"Luther: Fallen Sun" (Luther: Batan Güneş) filmi Netflix'te! 5 sezonluk dizide neler yaşandı?

Zihinsel bir çöküşün eşiği... Michael Douglas'lı "Falling Down" (Sonun Başlangıcı) filmi 30 yaşında

Bafta'nın galibi "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" Oscar'ı da kazanır mı?