Yaşam kültürü ve onur hakkında iyi niyetli, tertemiz bir film: “With Honors” (İnsanlık Yolu)

Alek Keshishian'ın yönettiği ve Brendan Fraser, Joe Pesci ve Moira Kelly'nin oynadığı 1994 Amerikan komedi-drama filmi “With Honors” (İnsanlık Yolu) hala içimizi ısıtmayı sürdürüyor. “Bu akşam ne izlesem” diyenler için; mükemmel, saygı uyandırıcı ve çocuklarınıza miras bırakmayı isteyeceğiniz bir seyirlik bu film!

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

"Akıp gideni insanlı bir biçimde görebilme, mukavelesiz ama insanlı..." Hayattaki tüm bilgiler üniversite eğitiminin önüne geçebilir ama deneyim ve sert darbelerle elde edebiliriz bunu. Tıpkı gençlerden daha fazla bilgiye sahip evsiz bir adam olan Simon Wilder'ın durumunda olduğu gibi. İyi niyetli, tertemiz bir film "With Honors" (İnsanlık Yolu)...

Canımızın sıkıldığını dile getirmeyi bilen, oyuncaklarımıza öğretmenlik yapan çocuklardık. Oyuncaklarımız bile -öğrendikleriyle- yetersizliklerini unutmuşlardı. Ve armağan öğretmenlerimiz, kıymetli öğrencilerimiz vardı. "With Honors" (İnsanlık Yolu) işte tüm bu güzel günleri hatırlatacak ve bizi okul yıllarımıza götürecek.

"Diploma istiyorsan Harvard'a git. Eğitim istiyorsanız Simon Wilder'a gidin" filmimizin sloganı bu! Harvard'lı Monty'nin (Brendan Fraser) bilgisayarı çöktüğünde, elinde tezinin yalnızca tek bir basılı kopyası kalır. Kaybetmekten korkarak hemen fotokopisini çekmek için dışarı çıkar, ancak tökezleyip ızgaraya düşürür. Binanın bodrumunu ararken, evsiz Simon'a rastlar. Simon, Monty ile bir anlaşma yapar: Monty'nin ona sağladığı konaklama ve yemek için, karşılığında tezin bir sayfasını verecektir.

Komedi-dram türünün en güzel örneklerinden bir olan "With Honors" (İnsanlık Yolu) son derece düşünceli ve harika performanslara sahip. Film, hayatın getirdiği kargaşayı, neşeyi, tutkuyu ve onurlu duruşu pek maharetli anlatır. Hak ettiği değeri yeterince bulamadığını düşündüğüm, hüznün ve kahkahanın zarifçe şenliğe dönüştüğü bu filmi ikinci kez seyretmek isteyeceksiniz.

Keşif yolculuğuna çıkaran ve tatil planı yapmanızı sağlayan 5 film önerisi

İddialı ve benzersiz 3'ü bir arada bir 3. şahıs filmi: Third Person

Sizi koltuğunuzun kenarında tutacak, gerilimi yüksek 3 iyi suç dizisi

"The Visit" (Ziyaret) film incelemesi: Bir yas ne kadar ayakta kalabilir?