Yarıyıl tatilinde ailece seyredilebilecek 5 film

Birçokları için aile sinema gecesi önemli bir ritüeldir ancak herkesi memnun edecek doğru filmi seçmek zor olabilir. Özellikle sinemanın iyileştirici ve keyifli yanından ailece faydalanmak istiyorsak... Yarıyıl tatilinde ailece seyredebileceğiniz film önerilerini listeledik.

Aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Ailece seyredilecek pek çok film, onlarca liste var. Seçkilerde göze çarpan ise genellikle animasyon filmlerin geniş yer tutuyor olması... Biz de sizler için, yarıyıl tatilinde bir aile gecesi geçirmenize yardımcı olacak, gözden kaçan en iyi 5 filmi seçtik.

STAND BY ME (1986)

1950'lerde 12 yaşlarındaki dört arkadaş, kayıp bir çocuğun cesedini bulmak için yola çıkıyor ve sonsuza kadar değişmiş olarak eve dönüyor. Stephen King'in filme uyarlanmış hikayelerinden biri olan bu zamansız yapım, yetişkinler için harika çocukluk anıları barındırıyor ve çocuklar için arkadaşlığın anlamını sorgulatıyor.

JIBEURO (2002)

Annesinin köye bıraktığı 7 yaşındaki şehirli şımarık bir çocuğun, sabırlı büyükannesiyle olan ilişkisini bu kadar büyüleyici anlatan başka bir film bulamazsınız. Merhamet, nezaket ve şefkat var bu filmde. Tam da çocuklarımızda olmasını dilediğimiz erdemler... İçten, dokunaklı bir seyirlik Jibeuro.

VALENTIN (2002)

1969'da Arjantin'de 8 yaşındaki bir çocuk, astronot olmayı hayal ediyor. Sürekli her şeyden şikayetçi olan büyükannesiyle yaşayan Valentin, aile hayatını bir şekilde anlamlandırmanın ve bir araya gelmenin yollarını bulmaya çalışırken, hem neşeli hem de hüzünlü yollardan geçiyor. Gösterişsiz ve ailece seyredilebilecek saf bir büyüme hikayesi Valentin...

HUGO (2011)

Yetim Hugo, acımasız istasyon müfettişinden gizlenerek, tren istasyonunun duvarlarının arkasında, saatleri çalışır durumda tutan yalnız bir çocuktur. Ölmüş babası ve henüz tanışmadığı diğer kişilerle ilgili bir gizemi çözmeye çalışıyor bu sevimli çocuk. Yine sıcak, tutarlı, sihirli ve temiz bir öykü seyredeceksiniz.

SOUL (2020)

Hassas, neşeli, huzurlu ve nazik bir film Soul. Yol ayırımına giren Joe bir karar vermek zorundadır. Ancak bir anda arafta bulur kendini ve ruhunu arayan bir yolculuğa çıkar. Gözlerinize muhteşem bir müzikli armağan olabilir bu "şekerlek."

Biraz mısır patlatın ve sizin için hazırladığımız bu seçkiye bir göz atın...

İştahınızı açacak 5 film

"Yola çıkmalı" dedirten 5 film

Başkalaşan kadın: Ekrandaki Juliette Binoche'un en iyileri