Yağmurlu günlerde seyredilecek 5 özel film

Kışın sonu, baharın başı geldi çattı, hem de bol yağışlı bir şekilde. Serin yağmur mevsiminde yapılabilecek en iyi şey ise film izlemek… Sinema tarihinin en özel filmlerinden bazıları, görkemini yağmurun varlığına borçlu. Sizler için, yağmurlu bir günde içinize işleyecek, gününüzü bereketlendirecek filmlerden bir liste hazırladık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Yağmur, nostaljiktir ve çağrışım hediye eder. Bazen yalnızlığı bazen aşkı, kimi zaman ise ölümü düşürür akla. Severiz ya da sevmeyiz ama yağmura saygımız sonsuz... Gökyüzünün yeryüzüne yağdığı bugünlerde izlenecek en iyi filmleri listeledik.

GARDEN OF WORDS/KELİMELERİN BAHÇESİ (2013)

Listenin ilk sırasında yer almayı fazlasıyla hak eden ve ağlamaklı gök sözü veren bir animasyon Garden of Words. Ayakkabıcı olmayı hayal eden 15 yaşındaki bir genç, Tokyo'nun ortasındaki bir bahçede ayakkabı çizimi yaparken 27 yaşındaki bir kadınla tanışır ve beklenmedik bağ kurulur aralarında. Görüşmeyi sürdürürler ama sadece yağmurlu günlerde... Makoto Shinkai 46 dakikalık bir yağmur büyüsü yapıyor!

IDENTITY/KİMLİK (2003)

Yağmurlu gecenizi gerilim filmiyle taçlandırmak isterseniz önerimiz hazır: Identity. Film, ıssız bir motelde sığınak arayan, şiddetli bir yağmur fırtınasına yakalanan bir grubu merkez alıyor. Bir televizyon yıldızı ve şoförü, yeni evli bir çift, evliliği bozulan küçük bir oğlu olan ebeveynler, tehlikeli bir mahkumu taşıyan bir polis, gergin bir genç... Yağmur dinmiyor, insanlar tek tek ölüyor, katil kim?

GLENGARRY GLEN ROSS/AMERİKALILAR (1992)

Bu kadar yetenekli ismi bir arada gördüğümüz film azdır: Al Pacino, Ed Harris, Jack Lemmon, Alec Baldwin... David Mamet'in Pulitzer ve Tony ödüllü oyunundan uyarlanan filmin ilk yarısındaki ruhsal fırtınalara, aralıksız sert yağmurlar eşlik ediyor. Bir emlak ofisinde çalışan erkekleri betimleyen bu kavurucu film, kanınızı kolayca dondurabilecek türden! Emlak işine bir daha asla aynı gözle bakmayacaksınız.

SOĞUKTU VE YAĞMUR ÇİSELİYORDU (1991)

Adı kadar güzel bir film daha listemizde yer açıyor kendine. Ekrem Bora'nın güzel sesini, Türkan Şoray'ın en şiirli halini izleriz. Udî Cemal'in melankolik ve platonik sevdâsı vardır bu filmde. Hürmetli ve zarif aşkın perdesini aralarsınız, Leyla'nın masum ve kasvetli arayışına tanık olursunuz. Melih Kibar imzalı müzikleri de yağmur gibi yağar üzerimize. Adı gibi üşütür ve sırılsıklam yapar bu film.

KÁRHOZAT/DAMNATION (1988)

Bu yağmurlu günlere sanatsal bir gözle bakmak isteyenler için bir Bela Tarr filmi önermek isteriz. Alkolik ve depresif Karrer'in adımlarını takip eden film, bize ıssız ve yıpranmış bir Macar kasabasının manzarasını sunar. Günlerini bardan bara dolaşarak ve saplantılı bir şekilde sevgilisini düşünerek geçiren Karrer'in çevresi hep kasvetli, yağmurlu ve çamurludur...

Yağmurlu günlerde seyredilecek 5 özel film

Nefretsiz ayrılığın incelikli 5 kuralı

Akıl hastanesinde geçen en iyi 10 film

2022'nin en iddialı ve ürkütücü dizisi "Severance" (Kıdem Tazminatı) zihninizi açacak ve bağımlılık yapacak!

2021'in en iyi 5 animasyon filmi