Wim Wenders, 2023 Tokyo Film Festivali'nin jüri başkanı seçildi

Alman film yapımcısı Wim Wenders, bu yılki Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin 2023 jüri başkanı olarak seçildi. Saygıdeğer yönetmenin en yeni uzun metrajlı filmi ''Perfect Days'', geçtiğimiz günlerde Cannes Film Festivali'nde gösterildi ve birçok eleştirmen tarafından son yıllardaki en iyi kurgu eseri olarak övüldü.

Far Out

Wim Wenders imzalı "Perfect Days", Koji Yakusho için Cannes "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. Efsanevi Japon aktör, hayatını Tokyo'da basit koşullarda yaşayan orta yaşlı bir adam olan ana kahramanı canlandırdı.

Filmin resmi özet şu şekilde: "Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak basit hayatından son derece memnun görünüyor. Çok yapılandırılmış günlük rutininin dışında, müzik ve kitaplara olan tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları seviyor ve onların fotoğraflarını çekiyor. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişinin daha fazlasını ortaya çıkarır."

Wim Wenders'ın kariyeri, elli yılı aşkın bir süreye yayıldı. 1982'de Venedik Film Festivali'nde "The State of Things" adlı filmiyle Altın Aslan ile onurlandırıldı . Başarısı, "Paris, Teksas" ve "Wings of Desire" için Cannes'da "En İyi Yönetmen" ödülü ile devam etti. Wenders ayrıca "Buena Vista Social Club", "Pina" ve "The Salt of the Earth" filmleriyle en iyi belgesel özelliği kategorisinde üç Oscar adaylığı kazanarak belgesel film yapımcılığına önemli katkılarda bulundu . Bu yıl Wenders, ünlü Alman sanatçı Anselm Kiefer'in merak uyandıran biyografisini anlatan son uzun metrajlı belgeseli "Anselm"i de Cannes'da izleyicilerle buluşturdu.

Wenders yeni bir açıklamada, "Tokyo Uluslararası Film Festivali'ne geri döndüğüm için heyecanlıyım. Ölümünden 60 yıl sonra ve dolayısıyla sözde üstadım Ozu'nun doğum gününden 120 yıl sonra gerçekleşen bu festival, bu olayı benim için çok özel kılıyor" ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar yapılmış en karanlık ve ürkütücü 5 komedi filmi

Hafta sonu başlayıp bitirebileceğiniz 3 dizi önerisi