Will Smith'in son filmi ''Emancipation'' Aralık'ta vizyona girecek

Bu yılki ödül sezonuna sürpriz bir geçişle, Will Smith'in bir sonraki filmi ''Emancipation'' 2022'de vizyona girecek. Apple Pazartesi günü haberi duyurdu ve Antoine Fuqua'nın yönettiği tarihi dramanın ilk fragmanını yayınladı.

Apple, Will Smith'in Oscar'daki tokatından bu yana ilk filmi "Emancipation" için çıkış tarihini açıkladı ve ilk fragmanı yayınladı. Film kölelikten kaçan ve kuzeye giderken Amerikan İç Savaşı sırasında Birlik Ordusuna katılan Peter'ın hikayesini izliyor .


"Emancipation" başlangıçta 2022 çıkış tarihi olarak belirlenmiş olsa da, Apple, Smith'in Akademi Ödülleri'nde sahnede Chris Rock'ı tokatladığı için tartışmalara karışmasının ardından filmi 2023'e ertelemeyi seçti. Zor durumdaki aktör, Haziran ayında çevrimiçi olarak yayınlanan duygusal bir videoyu paylaşarak eylemleri için kamuoyundan özür diledi, ancak Oscar töreninden bu yana kamuoyundan büyük ölçüde uzak durdu.

Bill Collage tarafından yazılan ve yapımcılığını Todd Black, Joey McFarland ve Jon Mone tarafından yapılan filmde Smith, köleliğin acımasızlığını göstermek için sırtındaki keloid yara izinin fotoğraflarının dağıtılmasından sonra "Whipper Peter" olarak tanınan bir kaçak olarak rol alıyor.

"Emancipation" 2 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek ve 9 Aralık'tan itibaren Apple TV+'da yayınlanacak. Eleştirmenler filmin birkaç adaylık almasını bekliyor.