Will Smith Akademi'den istifa etti: ''Kalbim kırık!''

Oscar töreninde sunucu Chris Rock'ı tokatlamasıyla gündeme oturan Will Smith ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ünlü oyuncu, Hollywood Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifa etti. Smith, eylemlerinin 94. Akademi Ödülleri'nde diğer kazananları gölgede bıraktığını da kabul etti.

Geçen Pazar günkü Oscar töreninde Chris Rock'a saldırdıktan sonra olası ihraç veya uzaklaştırmayla karşı karşıya kalan Will Smith, bunun yerine Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifa etti.

Smith yaptığı açıklamada, eylemlerini "şok edici, acı verici ve affedilemez" olarak nitelendirdi ve Akademi Yönetim Kurulu'nun uygun gördüğü ek sonuçları kabul edeceğini söyledi.

Smith, "Yaraladıklarımın listesi uzun ve Chris'i, ailesini, sevgili arkadaşlarımın ve sevdiklerimin birçoğunu, orada bulunanları ve evdeki küresel izleyicileri içeriyor" dedi. "Akademi'nin güvenine ihanet ettim. Diğer adayları ve kazananları olağanüstü çalışmalarını kutlama ve kutlanma fırsatından mahrum ettim. Kalbim kırık" ifadelerini kullandı.

Akademi başkanı David Rubin yaptığı açıklamada, "Bay Will Smith'in Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden derhal istifasını aldık ve kabul ettik. Akademi'nin Davranış Standartlarını ihlal ettiği için Bay Smith aleyhindeki disiplin soruşturmalarımızı 18 Nisan'da planlanan bir sonraki yönetim kurulu toplantımızdan önce sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Tören sırasında, Rock'ın aktörün karısı Jada Pinkett Smith hakkında traşlı kafasını Demi Moore'un "GI Jane"de oynadığı modaya benzettiği bir şaka yapmasının ardından, Smith sahneye hücum etti ve yayın sırasında Rock'a vurdu. Pinkett Smith, alopesi nedeniyle saç dökülmesinden muzdarip...

Bruce Willis'in sinema kariyeri ve en iyi filmleri

"Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu" filminin restorasyon videosu ve kamera arkası fotoğrafları yayınlandı