Usta yönetmen Andrey Tarkovski'nin kendi anlatımıyla sinema ve sanat

''Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer'' (Andrey Tarkovski: Bir Dua Olarak Sinema), bu akşam 21.30'da TRT 2'de sinemaseverlerle buluşuyor. Tarkovsky'nin hayatını ve eserlerini anlatan belgesel, sanatçının kaderi ve insan varlığının anlamı üzerine düşüncelerini bizlerle paylaşıyor.

Filmleri dünya sinemasının başyapıtları sayılan parlak yönetmen Andrey Tarkovsky'nin kendi anlatımının yer aldığı belgesel "Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer" (Andrey Tarkovski: Bir Dua Olarak Sinema) TRT 2 ekranlarına geliyor.

Tarkovsky'nin hayatını ve işini anlatan belgesel, yönetmenin hikayeyi kendisinin anlatmasına izin verirken anılarını, sanata bakışını, sanatçının kaderi ve insan varlığının anlamı üzerine düşüncelerini bizlerle paylaşıyor.

Filmin görselleri, yönetmenin eserlerinden alınan alıntılardan, ender çağdaş fotoğraf ve videolardan ve Tarkovsky'nin yaşadığı ve filmlerini çektiği Rusya, İsveç ve evlat edindiği İtalya'da çekilen kesitlerden oluşuyor. "Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer" (Andrey Tarkovski: Bir Dua Olarak Sinema) 17 Nisan'da TRT 2'de izlenebilir.

Sinema tarihinin en etkili sanatsal sesi Andrei Tarkovsky'nin 7 harika filmi