Yönetmen Peter Bogdanovich hayatını kaybetti

Altın Çağ sinemasına olan tutkusunu “The Last Picture Show” ve “Paper Moon” gibi beğeni toplayan filmlere yönlendiren yazar-yönetmen Peter Bogdanovich, Perşembe günü erken saatlerde hayatını kaybetti. Ünlü yönetmen 82 yaşındaydı.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Tiyatro oyuncusu olarak eğitim görmüştü Peter Bogdanovich. Aynı zamanda yapımcı, senarist, film tarihçisi, programcı, eleştirmen ve usta bir yönetmendi. Bogdanovich 82 yaşında, evinde yaşamını yitirdi.

The Hollywood Reporter'a konuşan kızı Antonia Bogdanovich, Bogdanovich'in Perşembe gece yarısından kısa bir süre sonra Los Angeles'taki evinde öldüğünü söyledi. Aile yaptığı açıklamada, "Sevgili Peter'ımız bugün Parkinson hastalığının komplikasyonlarından dolayı vefat etti" dedi.

Bir yönetmen olarak, 70'lerin başında eleştirmenlerce beğenilen üç filmin yönetmeni olarak ün kazandı Bogdanovich: Larry McMurtry'nin küçük kasaba Teksas yaşamını anlatan romanından uyarlanan "The Last Picture Show", başrollerini Barbra Streisand ve Ryan O'Neal'ın oynadığı 1930'ların komedilerine çağdaş bir yorum getiren "What's up Doc?"ve O'Neal ve kızı Tatum'un oynadığı, bunalım döneminin kendine güvenen bir adamını anlatan "Paper Moon"...