Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, film çekmeyi bırakmaya hazır olduğunu açıkladı

Pulp Fiction, Reservoir Dogs, The Hateful Eight ve son olarak Once Upon A Time In Hollywood gibi klasiklere imza atan Quentin Tarantino, 2009 yılında 60 yaşında emekli olup ''Gidip roman, sinema edebiyatı yazacağım'' demişti. Tarantino 27 Mart'ta 60 yaşına girdi.

Quentin Tarantino 30 yıllık kariyerini noktalamaya hazırlanıyor! 27 Mart'ta 60 yaşına adım atan ünlü yönetmen ve senarist Tarantino, film yapımcılığını bırakmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Quentin Tarantino geçtiğimiz günlerde onuncu filminin adını duyurdu. "The Movie Critic"in yönetmenin son büyük ekran projesi olması bekleniyor. Yakın zamanda yapılan bir röportajda Tarantino'ya, 2022 tarihli Cinema Speculation adlı kitabına ilham veren film eleştirmeni Pauline Kael'in bu son projenin arkasındaki etki olup olmadığı sorulduğunda "Evet, manzaranın bir parçası" diye yanıtladı. "Hikaye, Pauline Kael'in var olduğu ve ima edildiği bir dünyada geçiyor ama film onunla ilgili değil" dedi usta yönetmen.

Ünlü yönetmen ve senarist Tarantino aynı röportajda "30 yıldır film yapıyorum ve bırakmaya hazırım" ifadesini kullandı. Gelecek planlarının ana hatlarını çizen Tarantino, "Sinema Spekülasyonu'nun 70'leri de kapsayan ikinci bir cildini yapmak istiyorum. Sonra 80'lere atlayacağım ve Amerika Birleşik Devletleri dışında sinema hakkında da konuşacağım" dedi. Tarantino'nun en son projesi Once Upon A Time In Hollywood'du...


Sinema ile kalbinize temiz hava girsin! En iyi ve en özel bahar filmleri

Ari Aster filmi "Beau Is Afraid" (Korkuyorum), 2023'ün en büyük bağımsız gişe açılışını yaptı