Ünlü aktör Arnold Schwarzenegger, tüm zamanların en sevdiği altı filmini açıkladı

Avusturyalı-Amerikalı aktör Arnold Schwarzenegger, tüm zamanların en ikonik aksiyon filmlerinden bazılarında rol almış olsa da, kendine özgü oyunculuk tarzı ve yükselen duruşu onu sinematik bir muamma haline getiriyor.

Far Out

Kariyerine Hollywood'da bir yaşam sürmeden çok önce şampiyon bir vücut geliştirmeci olarak başlayan Arnold Schwarzenegger, ilk rolünü New York'taki Hercules adlı fantastik filmde alacaktı. Anında Hollywood kodamanlarının dikkatini çekerek, 1984'te James Cameron'ın Terminatör filmiyle kariyeri başarıya ulaşmadan önce, 1982 yapımı Barbar Conan'da başrol oynadı.

Aktörün ünü ancak on yılın geri kalanında, aksiyonun favorisi Commando, John McTiernan'ın Predator ve 1987'lerde Stephen King'in 1982 aynı adlı romanından uyarlanan The Running Man'de görünerek artacaktı. Klasik filmlerden oluşan bir filmografisi olan Schwarzenegger, güçlü bir küresel hayran kitlesine sahip...

Ünlü aktörün listesindeki ilk film, 1982'de vizyona giren Steven Spielberg klasiği "ET The Extra-Terrestrial", dünyaya çakılan ve genç bir çocukla arkadaşlık kuran bir uzaylının hikayesini anlatıyor.

Spielberg bu konuda muhteşem bir iş çıkardı. Kelimenin tam anlamıyla herkesin eğlenmesi içindi. Yani kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmez, herkes o filmden keyif alabilir.

Listenin ikinci sırasında, Francis Ford Coppola'nın yönettiği, 1972'de En İyi Film'de dahil olmak üzere üç Oscar kazanan, 1970'lerin tüm zamanların en sevilen filmi "The Godfather" var.

Aksiyon filmlerinden bahsettiğinizde, hikayenin aksiyonla birleştiğini düşünüyorum. The Godfather şüphesiz bu türün en iyilerinden biri.

Üçüncü sırayı, Julie Andrews ve Christopher Plummer'ın oynadığı Robert Wise müzikali "The Sound of Music" alıyor.

Bence gerçekten çok ilginç bir hikayeye sahip bir filmdi ama görsel olarak vatanımı o kadar muhteşem bir şekilde anlattı ki. Ve tabii ki Salzburg'da ve Alpler'de ve tüm bu şeylerde sahneleri çektikleri çeşitli farklı yerlere gittim. Gerçekten muhteşem, eğlenceli bir film.

Amerikan klasikleri temasına bağlı kalan oyuncunun bir sonraki seçimi, James Cameron'ın 1997 yapımı "Titanic" filmi...

Görsel efektler, insanlar hakkında kişisel hikayeler, karakter gelişimi hakkında gerçekten iyi yapıldığını düşündüm.

Clint Eastwood western filmi "Unforgiven", Schwarzenegger'in sondan bir önceki tercihi...

Western filmlerini çok severdim ve Eastwood'un kariyerini çok yakından takip eder, sonra onunla arkadaş olur ve gerçekten hayran kalırdım. Yapımcı, yönetmen, müzik ve oyunculuk olarak muazzam yetenekli.

Schwarzenegger'in son seçimi, Jurassic Park yazarı Michael Crichton'un kitabına dayanan 1973 bilimkurgu western "Westworld."

Benim üzerimde en derin etkiyi yarattı. Terminatör oynamaya gerçekten ilgi duymamı sağlayan şey buydu. Çünkü Yul Brynner, arızalı bir makineyi oynuyor ve bu çok iyi yapılmış, çok iyi yazılmış bir film.

Arnold Schwarzenegger'in en sevdiği filmler

  1. E.T. The Extra-Terrestrial (Steven Spielberg, 1982)
  2. The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972)
  3. The Sound of Music (Robert Wise, 1965)
  4. Titanic (James Cameron, 1997)
  5. Unforgiven (Clint Eastwood, 1992)
  6. Westworld (Michael Crichton, 1973)

Mayıs ayında izlenecek en iyi 10 film

Arnold Schwarzenegger, "Breakout" ile aksiyon filmlerine geri dönüyor

Zenginleri ye! Yeme tercihlerimiz, eşitsizlik, imaj takıntısı ve hırs temalı filmler

Bayramda bir çırpıda bitirmek isteyeceğiniz ve merak uyandıran 3 yabancı dizi