Türkiye'den filmler Münih'te

30 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında 34.sü yapılacak Münih Türk Film Festivali, Münih'in iki köklü sinemasında, Rio Filmpalast ve Neuen Rottmann Kino'da düzenlenecek. Dört gün boyunca on beş filmlik bir programla Münihli sinemaseverlerin karşısına çıkacak festivalde, yakın dönem Türkiye sinemasından önemli örnekleri bir araya getiriyor.

SinemaTürk Filmzentrum e.V. Derneği tarafından Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Münih Türk Film Festivali, 34. yolculuğuna 30 Mart'ta başlıyor.

Türkiye sinemasından son dönem yapımları bir araya getiren festivalin açılışı, Serpil Altın'ın yönettiği "Bir Zamanlar Gelecek: 2121" ile Rio Filmpalast Sineması'nda yapılacak.

Bu yıl da kadın yönetmenlerin son filmlerine özel bir seçkinin hazırlandığı festivalde, Çiğdem Sezgin'in "Suna", Gizem Kızıl'ın "Bana Karanlığını Anlat" ve Ceylan Özgün Özçelik'in "Cadı Üçlemesi 15+" adlı filmleri gösterilecek.

Özcan Alper, Tayfun Pirselimoğlu gibi usta yönetmenlerin yeni filmleriyle ağırlanacağı festivalde, Emin Alper'in Antalya ve Ankara film festivallerinde En İyi Film seçilmiş son yapıtı "Kurak Günler"e özel bir gösterim de yapılacak. 1989'dan beri SinemaTürk Filmzentrum e.V. Derneği tarafından düzenlenen Münih Türk Film Festivali, 30 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.