Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film

Aşırı bunaldınız ve bir molaya ihtiyacınız var. Yaz mevsiminin aşırı sıcaklarında içinizi ferahlatacak, gözlerinize bayram ettirecek harika bir sinema şölenine davetlisiniz. Sizler için, Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan harika bir film seçkisi hazırladık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Bunaltan sıcaklarda biraz olsun serinleten, gülümseten ve içimizi ferahlatan filmlere çok ihtiyacımız var. İşte, Türk sinemasının kara mizah türündeki en iyi filmleri...

Zübük (1980)

Doğal bir performans ve sosyal hicivle donatılmış bir Kemal Sunal filmi Zübük. Partisinden yolsuzluk nedeniyle ihraç edilen İbrahim Zübükzade, bir gazeteci tarafından araştırılır ve bize de keyifle izlemesi düşer.

Zengin Mutfağı (1988)

Bir Başar Sabuncu ve Şener Şen muazzamlığı bu film... Vasıf Öngören'in aynı adlı tiyatro oyunundan beyaz perdeye aktarılan filmde; darbe, kapitalizm taşlaması, bireysel korkular ve işçi mücadelesi var...

Arabesk (1989)

Ağa kızı Müjde ile fakir Şener'in büyük aşkı, bu ilişkiyi bozmak isteyen Kaya'nın kötülükleriyle bozulmaya çalışılır. Ertem Eğilmez'in son filmi kuşkusuz absürt komedinin en nadide örneklerinden!

Fasulye (2000)

Bülent Kayabaş, Haluk Bilginer, Burak Sergen, Selim Erdoğan, Elvin Beşikçioğlu ve Gürkan Uygun gibi isimlerin muhteşem bir performans sergilediği bu kara komik film; küfürsüz, şivesiz, sefer taslı, sıcacık ve çok komik!

İnşaat (2003)

İstemedikleri halde çalıştıkları inşaatta patronları yüzünden zoraki mezar kazıcıları ve part-time şeyhliğe soyunmak zorunda kalan Ali ve Sudi'nin trajikomik hikâyesi var bu filmde.

Neredesin Firuze (2004)

Ezel Akay'ın bu incelikli filmi, müzik endüstrisinde hiçbir geçmişi olmayan, sadece plak yapma cesaretini gösteren insanların hikayesini anlatır. Hem de mizahın en karasıyla!

Pardon (2005)

Gerçek bir olaydan uyarlanan film, terör örgütü üyesi sanılarak hapse giren üç arkadaşın trajikomik öyküsünü anlatıyor. Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş filmin başrollerinde...

Vavien (2009)

Hayatının gittikçe anlamsızlaştığını düşünen Celal, karısını öldürmek ve biriktirdiklerini çalmakta bulur çözümü ancak hiçbir şey planladığı gibi gitmez. Engin Günaydın, Binnur Kaya ve Settar Tanrıöğen'den unutulmaz ve kusursuz bir seyirlik...

İtirazım Var (2014)

Modern cami imamı Selman, namaz esnasında öldürülen bir adamın katilinin bulunmasını kendine görev edinir ve hiç beklemediği türde, din kitaplarında yazmayan, batmış bir dünya ile karşılaşır. Onur Ünlü imzalı filmin başrolünde Serkan Keskin var.

Albüm (2016)

Evliliklerinde 10 seneyi deviren çocuk sahibi olamayan bir çift, evlat edinmeye karar verir. Yegane amaç ise bu sürecin iyi saklanması ve inandırıcı olması: Yani bir aile albümü şart. Çok komik ve trajik!

Sofra Sırları (2017)

Neslihan'la mutlaka tanışmalısınız! Çok iyi bir aşçı, eşine sıkı sıkıya bağlı, kusursuz bir ev hanımı... Ve o bir seri katil. Ümit Ünal yönetmen koltuğunda ve Demet Evgar harika bir performans sergiliyor.

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Her biri sinema tadında! Mutlaka izlenmesi gereken en iyi mini diziler

Bu akıl almaz klasikler bakış açınızı değiştirecek! Mutlaka izlemeniz gereken kusursuz filmler

Akıllara durgunluk veren 5 iyi psikolojik gerilim filmi