Tüm zamanların en iyi gençlik filmleri

Yetişkinliğe geçiş hikayeleri, okul yılları, gençlik aşkları, ergenlik deneyimleri ve çok daha fazlası... En iyi gençlik filmlerinden oluşan harika bir liste sizleri bekliyor.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Gençlik ruhunu yakalayan bir film gibisi yoktur! Tüm zamanların en iyi gençlik filmlerinden bazılarını sizler için seçtik.

İnsanlık Yolu (With Honors-1994)

Tezinin Harvard Üniversitesi'nden onur derecesiyle mezun olmasını sağlayacağına inanan bir öğrenci, kağıtları rehin aldığında kendini evsiz bir adamın taleplerinin insafına kalmış bulur. Hiç bitmesin isteyeceksiniz...

Çılgın Cuma (Freaky Friday-2003)

Bazen çocuğunuzun dünyayı sizin bakış açınızdan görmesini istemez misiniz? Jamie Lee Curtis ve Lindsay Lohan'ın büyülü bir Çin fal kurabiyesi sayesinde vücutları değişen bir anne ve kızı canlandırdığı bu tatlı filmi görmelisiniz!

Senin Adın (Your Name-2017)

Bu güzel Japon filmi, biri Tokyo'da, diğeri kırsal bir köyde yaşayan ve aniden beden değiştirmeye başlayan iki genci konu alıyor. İkili, aslında hiç tanışmamış ve hatta birbirlerinin isimlerini bile bilmemiş olmalarına rağmen birbirlerine aşık olurlar ve birbirlerini bulmaya çalışırlar.

Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society-1989)

Welton Academy'de geçen film, öğrencilerine şiir öğretmesiyle ilham veren bir İngilizce öğretmeninin hikâyesini anlatan bu ödüllü film, üzerinden yıllar geçmesine rağmen ilhamını hiç yitirmedi... Ölü Ozanlar Derneği'ndeki tüm oyuncuların da harika bir iş çıkardığını söylemeliyiz!

Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club-1985)

Yönetmen John Hughes'un kanonundan herhangi bir film seçebilirdik, ama bu en üstün olanı. Beş liseli (sporcu, serseri, inek, popüler kız ve dışlanmış) bir günlük ceza yüzünden yakınlaşır ve belki de aslında o kadar da farklı olmadıklarını fark ederler.

Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars-2014)

İki genç kanser hastası, Amsterdam'da münzevi bir yazarı ziyaret etmek için yaşamı onaylayan bir yolculuğa başlar. Shailene Woodley ve Ansel Elsort arasındaki kimyaya bayılacaksınız...

Sınav (2006)

Ömer Faruk Sorak'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde beş lise öğrencisi, Üniversite Giriş Sınavı kitapçıklarını çalmayı planlar. Yaklaşan üniversite sınavının baskısı altında ezilen lise öğrencilerin izini süren filmde Jean-Claude Van Damme bile var!

Avrupa'da en önemli 3 festivalden biri olan 76. Cannes Film Fesvitali başladı

Sinema iyileştirir! Ayrılık ve aşk acısına iyi gelen filmler

Unutulmaz en iyi 5 bilim kurgu filmi

Bir çırpıda bitirmek isteyeceğiniz ve merak uyandıran 3 yabancı dizi