Tükenmişliği aşmak için, ürpertici bir film: Seconds

Tükenmişliği hepimiz biliriz, hayatımızda en az bir kez deneyimlemişizdir. İliklerimize kadar hissederiz ruh kırıklığını. 1966 yapımı “Seconds” (Saniye-İki Yüzlü Adam) işte bu titreme ve yabancılaşmayı çok iyi anlatır. Tükenmişliği aşmak için harika bir seçenek ve zamanının çok ötesinde bir filmdir.

Aksma.com.tr

Belgin Özdemir

"İyi bir insanın ruhunda asla zor olmayan bir mücadele olmadı!" Yönetmen John Frankenheimer'ın 1966'daki ahlak hikayesi "Seconds", nasıl büyük klasikler arasında yer almaz, bu çok önemli bir soru. Çünkü zamanını aşıp geçen, müphem, ürpertici bir Faust masalıdır adeta.

Orta yaşlı bir bankacı (John Randolph), kayıtsız, can sıkıntısının içinde boğulmuş, yaşam coşkusunu yitirmiştir. Bu tükenmişlikle hareket eden adam, tuhaf bir organizasyona dahil olur. Sahte ölüm, yeni bir kimlik, yenilenme... Sonuç olarak, hiçbir sorumluluğu olmayan daha genç, daha yakışıklı bir adam (Rock Hudson) olur. Ancak çok geçmeden bu yeni hayatın beklediği gibi olmadığını anlar. Evet, Faust efsanesinin modern uyarlamasıdır bir nevi "Seconds."

Tony: Dayanamadım Charlie. Nerede yanlış yaptığımı bulmam gerekiyordu. Bana söylenen her şeyi elde etmek için harcadığım yıllar önemliydi. Bunu istemem gerekiyordu! Bir şeyler! İnsanlar ya da anlam değil. Sadece şeyler. Benim adıma kararları tekrar verdiler ve aslında aynı şeylerdi. Şu andan itibaren farklı olacak. Yeni bir yüz ve bir isim. Gerisini ben yapacağım. Farklı olacağını biliyorum...

"Seconds", John Frankenheimer'ın kült film potansiyeli taşıyan tuhaf ve özel bir filmi. Klişeler yok bu filmde! Ne olacağını tahmin etmek çok zor. Ve korkunç bir karakteri canlandıran Will Geer, özellikle görülmeye değer...

5 özel filmle tarihte yolculuk...

90'lardan karanlık ve cesur bir film