TRT Dijital'in Türk süper kahraman dizisi ''Altay'', sinema evreni planını belirledi, oyuncu kadrosunu açıkladı

Türkiye ilk süper kahraman setine kavuşuyor! TRT Dijital yayın platformu Altay'ın kadrosu, Marvel kalıbında bir Türk süper kahraman evreni oluşturuyor. Kadro ve plan belli oldu...

İlk Türk süper kahraman evreni olarak tanıtılan T World dizisi "Altay"ın kadrosu belli oldu. Deadline'ın haberine göre TRT Dijital'de yayınlanacak dizinin kadrosuna Cem Özer, Batuhan Bayar, Aslı Sümen, Beste Kökdemir, Elif Doğan, Cemil Büyükdöğerli, Çetin Sarıkartal, Toprak Sergen ve Muhammet Uzuner katıldı.

"Altay", Doğu biliminin altın çağından esinlenerek Türkiye'den gelen ilk süper kahraman dizisi ve evreni olarak lanse ediliyor. "Altay", çevre felaketleri ve savaşlar gibi küresel zorlukların üstesinden gelmek ve evrendeki bir dizi kötü adamla savaşmak için en son teknolojiyi ve kadim bilgeliği kullanan 35 ölümlü süper kahramanı takip edecek.

T World Entertainment yapımcıları Raif İnan ve Bülent Turgut, "Kadim Şark kültürü ve bilgeliği sinema endüstrisinde yeterince temsil edilemedi. Dünyanın en önde gelen medeniyetlerinden birinin daha fazla olduğuna inanıyoruz ve bu, T World Universe'ü tasarlarken bizim için ilham kaynağı oldu" açıklamasını yaptı.

Matematik, cebir, geometri konularında derinlemesine bilgi; Orta Doğu ve çevresinde fizik ve astronomideki çığır açan gelişmelerle birlikte, hakim Doğu kültürünün temeli oldu. Böyle bir aydınlanma çağı için küresel mirasta bir boşluk var ve kavramsal bakış açımız bunu sağlamayı amaçlıyor.

T World Sinematik Evreni'nde Bobby Roth süpervizör ve yönetmen olarak görev aldı. Altay'ın yaşadığı evren TRT Dijital platformunda yayınlanacak ve 4 sezon, 26 bölümden oluşacak.

Her şeyi sorgula, herkesten şüphelen! Mini dizi "Treason" 26 Aralık'ta görücüye çıkıyor

Wes Anderson'ın yıldızlardan oluşan son filmi "Asteroid City" 2023'te sinemalara geliyor

"Avatar 2" için ilk tepkiler övgü dolu: "Görsel başyapıt", "akılları şaşırtan", "asla şüphe etme"