''Top Gun: Maverick'' gişe tarihinde 7. en yüksek hasılatı olan ''Titanic''i geçti

Brad Pitt'li aksiyon filmi ''Suikast Treni'' (Bullet Train), $30,12 milyon hasılatla açılış hafta sonunda Box Office ABD'nin yeni lideri olurken, ''Top Gun: Maverick'' ise ABD'de toplamda $662,5 milyona ulaşarak ''Titanic''i geride bıraktı ve ABD'de tüm zamanların en çok hasılata erişen filmleri listesinde yedinci sıraya yükseldi.

Gösterimdeki on birinci hafta sonunda ilk defa Top 5'in dışında kalsa da bu durum Top Gun: Maverick'in önemli bir mihenk taşını daha geride bırakmasına engel olmadı. Tom Cruise'lu devam filmi, "Titanic"i geride bıraktı.

Kulaktan kulağa ve tekrar eden izleyiciler sayesinde, "Top Gun: Maverick", COVID-19 pandemisinden önce bile anıtsal olacak bir şekilde izleyicileri kendine çekiyor. Mayıs ayında piyasaya çıktığından beri gişe gücü olmayı sürdürüyor. "Maverick" aynı zamanda, Tom Cruise'un tek bir hafta sonunda 100 milyon doları aşan ilk filmi ve dünya çapında gişede 1 milyar dolara ulaşan ilk filmi.

Hafta sonunda yaklaşık $7 milyon hasılata erişen "Top Gun: Maverick", ABD'de toplam $662,5 milyona ulaştı ve $659,36 milyon hasılatı bulunan "Titanic"i geçerek ABD'de tüm zamanların en çok hasılat toplayan filmleri listesinin yedinci sırasına yükseldi.

Listede an itibarıyla Maverick'in önünde $678,8 milyonla Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve $700,4 milyonla Black Panther bulunuyor. Film, şu ana kadar dünya genelinde ise $1,352 milyar hasılata erişmeyi başardı.

Joseph Kosinski, orijinal filmden onlarca yıl sonra başlayan ve tehlikeli bir görev için genç bir havacı grubunu eğitirken Cruise'un Pete "Maverick" Mitchell'ini takip eden uzun süredir ertelenen "Top Gun: Maverick"i yönetti. Kadroda ilk "Top Gun"da Iceman'i oynayan Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly ve Val Kilmer yer alıyor.

Brad Pitt'li "Suikast Treni" ABD gişesinin zirvesinde

Brad Pitt'in en iyi 13 performansı