Tom Cruise'un ''Top Gun: Maverick''i Mayıs'ta izleyiciyle buluşacak

Tom Cruise'un ''Top Gun: Maverick'' filmi Cannes Film Festivali'nde özel bir gösterimle kalkışa hazır... Variety'nin bu ayın başlarında tahmin ettiği gibi, ''Top Gun''ın devamı, bu yıl 75. yılını kutlayan Fransız festivalinde gösterilecek.

Variety

"Top Gun: Maverick" için geri sayım başladı. Variety merakla beklenen filmin Mayıs ayında önce Cannes Film Festivali'nde gösterileceğini, ardından 27 Mayıs'ta vizyona gireceğini duyurdu.

Tom Cruise'un uzun zamandır beklenen başarılı pilot Teğmen Pete "Maverick" Mitchell olarak kokpite dönüşü, filmin planlanan çıkış tarihini birkaç kez öteleyen pandemi tarafından da ertelendi. Film şimdi 27 Mayıs'ta vizyona girecek, Cannes Film Festivali ise 17 Mayıs'tan 28 Mayıs'a kadar sürecek. Tüm seçimler Nisan ayının üçüncü haftasında açıklanacak.

Joseph Kosinski'nin yönettiği yüksekten uçan filmde ayrıca Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Danny Ramirez, Monica Barbaro, Ed Harris ve Val Kilmer, Iceman olarak geri dönüyor. "Top Gun: Maverick's"in resmi dünya prömiyeri San Diego için planlanıyor ve bildirildiğine göre Cannes gösteriminden önce gerçekleşecek.

Peki "Top Gun: Maverick"in konusu ne? Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yıldan fazla hizmet verdikten sonra, Pete Mitchell ait olduğu yerdedir, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere indirecek rütbedeki ilerlemeden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur. Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

Bir filmi gişesine göre yargılamayın! Gişede düşen 25 iyi film

"The Batman" filmini sevdiyseniz bu 3 filmi de mutlaka görmelisiniz!

From: "Lost"un yapımcı ve yönetmeninden yeni bir gizem-korku dizisi!