Tom Cruise, büyük bir gişe rekoru kıran ilk oyuncu oldu

1990'larda Tom Cruise, etkileyici bir gişe rekoru kırdığında film yıldızlığından Hollywood kraliyet ailesine yükseldi. Cruise, yalnızca katılımlarına dayanarak seyirciyi bir sinemaya çekebilen son film yıldızlarından biri, ancak 1990'larda etkileyici bir gişe başarısı sayesinde bugün olduğu süperstar haline geldi.

ScreenRant

Tom Cruise, 1980'lerden beri büyük bir film yıldızı oldu ve 1990'larda, bugün hala dikkate değer olan etkileyici bir gişe rekoru kırdı.

"Top Gun: Maverick" ve "Mission: Impossible-Dead Reckoning Part One" gibi hit filmlerle, Tom Cruise artık sinema deneyimini başka bir nesil için canlı tutuyor. Cruise, 1980'lerde ilk yıldız olduğundan beri kalabalıkları sinema salonlarına getiriyor.

90'lar boyunca yıldızı yükselmeye devam ederken, süper kahraman filmleri ve büyük bütçeli seriler çağında dikkate değer olmaya devam eden bu etkileyici gişe başarısının küçük bir parçası olarak, Hollywood tarihinin en başarılı oyuncularından biri haline geldi.

1996'da Cruise, Amerika Birleşik Devletleri'nde 100 milyon dolar hasılat yapan art arda beş filmde rol alan tarihteki ilk aktör oldu: 1992'de "A Few Good Men", 1993'te "The Firm", 1994'te "Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles", 1996'da "Mission: Impossible", 1996'da "Jerry Maguire" ve yine 1999'da "Eyes Wide Shut."

Aktörler genellikle belirli bir türe göre sınıflandırılır: Sylvester Stallone aksiyon filmleri çeker, Julia Roberts romantik komediler yapar, vb. ancak Cruise, yıllar boyunca birçok farklı türle uğraştı. 90'lardaki gişe hasılatı serisiyle ilgili en övgüye değer şeylerden biri, farklı film yelpazesi: Bir çift yasal gerilim, bir gotik korku filmi, bir casus aksiyon filmi ve bir romantik komedi-drama...

Cruise'un 90'ların gişe rekoru özellikle etkileyici çünkü bir filmin başarısı oyuncuların elinde değil, bu da çoğu oyuncunun filmografilerinin çok isabetli olduğu anlamına geliyor. Ancak, onlarca yıllık kariyeri boyunca, Cruise çok az tekleme yaşadı.

Harika bir şekilde yaş alan ünlü yıldızın 90'lardaki arka arkaya gelen hitleri bugün bile keyifle izleniyor ve oyuncunun yıldız gücü hâlâ çok cezbedici.

Hafta sonuna özel, Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi Güney Kore dizileri

"Yola çıkmalı" dedirten en iyi yol ve yolculuk filmleri

Bu akıl almaz klasikler bakış açınızı değiştirecek! Mutlaka izlemeniz gereken kusursuz filmler

Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film