''The Worst Person in the World'' (Dünyanın En Kötü İnsanı): Huzursuzluğumuza dair düşünceli ve eğlenceli bir film!

Oslo üçlemesinin (Reprise, Oslo 31 Ağustos) son filmi olan 2021 yapımı ''The Worst Person in the World'' (Dünyanın En Kötü İnsanı) dünyadaki yerini bulmaya çalışan Julie'nin karmaşık hayatının varoluş çabası hakkında alaycı bir keskinlik içeriyor. ''Bugün ne izlesem'' diyenler için kaçırılmaması gereken bir deneyim...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Usta yönetmen Joachim Trier, Oslo'nun burjuva-bohem sınıfının mutluluklarını, hüzünlerini, ilişkilerini ve hemen arkasından gelen yanılgılarını, yine nabzı atan bir filme dönüştürüyor. Üstelik bu kez daha canlı ve eğlenceli vuruşlar var. Kuşkusuz "The Worst Person in the World" (Dünyanın En Kötü İnsanı) 2021'in en iyi ve unutulmaz filmlerinden!

30 yaşına yaklaşan Julie yolunu bulmakta zorlanır. Ne istediği ve ne istemediği konusunda kafası fazlasıyla karışıktır. Henüz oluşmayan kimliğin kaybı ve arayışı vardır 4 yıllık bu hikayede. "The Worst Person in the World" (Dünyanın En Kötü İnsanı) bu yılki en iyi dramalardan biri ve çok bilindik olan bu türe yeni bir ekleme. Üstelik film, hepimiz kadar kusurlu insanları, kusursuz ve kışkırtıcı bir şekilde anlatıyor.

Uzun zamandır aşk hakkında bir film yapmak istiyordum. Her şeyin çok basit olduğu, hikayelerin çok net olduğu, duyguların takdire şayan bir şekilde açık olduğu normal ekran aşk hikayelerinden biraz daha derine inen bir hikaye. Kendi hayatınızı çözmeye çalışırken biriyle tanışmanın zorluklarını ciddiyetle ele alacak bir film; kendine güvenen insanların bile aşık olduklarında ne kadar kararsız olabileceklerini ve hayal ettiklerini gerçekten elde ettiklerinde ne kadar karmaşık hale geldiklerini...
Joachim Trier

Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum'ın oyuncu kadrosunda olduğu Oslo üçlemesinin üçüncü filmi "The Worst Person in the World" (Dünyanın En Kötü İnsanı), bu çağın insanının aşka ve pek çok şansa sahip olduğunda bile yine de dünyanın en kötü insanı gibi hissetmesine ustaca bakış atan eğlenceli bir drama.

Film, 2021 Cannes Film Festivali'nde yarışmada gösterildi ve Renate Reinsve, filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Film, 94. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında aday gösterildi.

2022'nin en iddialı ve ürkütücü dizisi "Severance" (Kıdem Tazminatı) zihninizi açacak ve bağımlılık yapacak!

Usta yönetmen Yusuf Kurçenli'yi ölüm yıldönümünde filmleriyle anıyoruz...

Aklınızdan çıkmayacak! Zeki insanlar için yapılmış en iyi ve akıllı 10 film!