The Spanish Prisoner: Milyar dolarlık bir fikirle kime güvenebilirsin?

1997 yapımı ''The Spanish Prisoner'' (İspanyol Mahkum) David Mamet tarafından yönetilen Hitchcockvari bir gizem filmi. “Kimin kim olduğunu asla bilemezsin” ilkesine sarılan film, tahminlerinizi test ediyor ve sizi içine hapsediyor. Usta oyuncu Steve Martin'i ciddi bir rolde izlemek ise filmin güzel sürprizlerinden.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Ünlü oyun yazarı ve yönetmen David Mamet'in 1997 tarihli filmi "The Spanish Prisoner" (İspanyol Mahkum) harika bir gizem romanı gibi... Hitchcock kokusu filmin her yanını sarıyor. Filmin kahramanı gibi milyar dolarlık fikrimiz yok ama şüphelerimiz çok!

Joe Ross, genç ve hırslı bir profesyonel. Şirketi için çok değerli bir süreci geliştirir ve planlar. Elbette bu milyar dolarlık fikrin her ayrıntısı gizli kalmalıdır. Diğer yandan, şirketteki yöneticiler Ross'un bu muhteşem fikrine telif hakkı vermek konusunda isteksiz. Ross'un hayatına bazı insanlar dahil olacak ve kocaman bir endişe, şüphe tohumu, aldatmaca...

George Lang: Endişe, vadesi gelmeyen bir borca peşin ödenen faiz gibidir.

Bu arada Yönetmen David Mamet, Steve Martin'i "Godot'yu Beklerken"de gördükten sonra onu alışılmışın dışında kötü bir role sokmak istemiş. Komedyenlerin çok güçlü dramatik oyunculuk sergileyebileceğini içgüdüsel olarak hissetmiş, çok da haklı çıkmış. Martin'i ciddi rolde izlemek keyifli.

"The Spanish Prisoner"da (İspanyol Mahkum) pek çok viraj ve sürpriz var, harika yazılmış, iyi oynanmış, sade ve şık. Çok daha hit olabilecekken mütevazı kalmayı tercih eden bu sürükleyici güzellik, bol tahminli, güvensiz ve saklı bir hazine olarak arşivinizde yer açacaktır kendine.

The Way We Were: 1970'lerden muhteşem bir film

Rotası doğru, notası büyük: "Çağrı" filminin Fransız bestecisi Maurice Jarre