The Batman, Bergen, Belfast, Okul Traşı... Mart ayında izlenmesi gereken filmler!

Şarkıcı Bergen'in hayatını konu alan film, Robert Pattinson'ın çoklu evrenler üzerine bir bilimkurgu aksiyon filmi olan The Batman, festivallerde övgüyle karşılanan Ceviz Ağacı ve bir Pixar animasyonu Turning Red, bu ayın kaçırılmayacak filmleri...

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Mart ayı, sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği bir ay... Özellikle bazı özel filmler var ki, vizyondayken kaçırılmamalı. İşte, Mart ayında izlenmesi gereken filmler!

The Batman

Nefesler tutuldu, sinema severler 4 Mart'ta vizyona girecek The Batman'a kilitlendi. 3 saat sürecek bu sinema şöleninde; Batman rolüyle Robert Pattinson; Catwoman rolüyle Zoe Kravitz; The Riddler rolüyle Paul Dano ve Jim Gordon rolüyle Jeffrey Wright, Alfred rolüyle Andy Serkis, The Penguin rolüyle Colin Farrell, Carmine Falcone rolüyle John Turturro gibi isimler yer alıyor.

Bergen

Arabeskin unutulmayan kadın seslerinden biri olan Bergen'in hayatını anlatan filmde, Bergen olarak bilinen Belgin'in Ankara'dan Adana'ya, oradan da yaşadığı aşkın ardından ebediyete uzanan öyküsünü anlatıyor.

Belfast

Belfast,1960'ların sonunda çalkantılı olaylar yaşayan bir çocuk ve işçi sınıfı ailesinin hayatına odaklanıyor. Yönetmen Kenneth Branagh, kendi hayatından izler taşıyan zarif bir filme imza atıyor ve aldığı tüm övgüleri hak ediyor.

Ceviz Ağacı

Genç bir adam olan Hayati, Anadolu'nun bir kasabasında edebiyat öğretmenliği yapmaktadır. Hayati'ni babası, henüz o 6 yaşında bir çocukken intihar eder. Hayati, yetişkin bir adam olana kadar babasının intiharının gerçek nedenini bilmez. Öğrendiğinde ise yaşam ile olan bağı kopma noktasına gelir. Filmin pek çok ödül aldığını hatırlatalım...

Kırmızı (Turning Red)

Turning Red, bir kadın tarafından yönetilen ve kadın kahramanın etrafında dönen ilk Pixar animasyonu! Film, ergenliğin getirdiği sorunların altında sıkışıp kalan on üç yaşındaki Mei Lee'nin hayatına odaklanıyor. Mei Lee ne zaman strese girse kocaman, tüylü bir kırmızı pandaya dönüşüyor.

Paralel Anneler (Madres Paralelas)

Bir Pedro Almodóvar filmi olan Madres Paralelas, aynı gün aynı hastanede doğum yapan iki kadının hayatına odaklanıyor. Kadınlar o zamandan itibaren oldukça paralel bir yaşam sürer. Başrollerde Penélope Cruz ve Milena Smit var.

Okul Traşı

Okul Tıraşı, okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Yusuf, arkadaşını doktora götürmek için, okul bürokrasisini, idarenin takındığı vurdumduymaz tavrı, yaşadıkları yerin zor coğrafi koşulları ve daha birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalır. Ödüllü bir film bekliyor bizi...

Operation Fortune: Ruse De Guerre

Aksiyon severler de Mart ayında Guy Ritchie'nin Jason Statham'lı filmini göz kaçırmayacaktır. Five Eyes, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için uluslararası bir istihbarat ittifakı olan "Five Eyes" tarafından işe alınan M16 ajanı Orson Fortune'u takip ediyor. Filmin büyük kısmı Antalya'da çekildi.

Seyirci koltuğu rahat olmamalı! İzlemesi ve hazmı zor "demir leblebi" 3 film...

32 yaşında Hiroshima mon Amour, 84 yaşında Amour... Emmanuelle Riva'nın bugün doğum günü