Tekrar tekrar izlenebilecek sıra dışı ve tuhaf 7 film önerisi

''Hafta sonu ne izlesem?'' diyenler için beyin yakan, tuhaf ve sıra dışı 7 film önerisini sizler için kaleme aldık.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

İşte, iddialı, gözlere bayram ettiren ve sıra dışı 7 tuhaf film önerisi...

THE LOBSTER (2015) IMDB 7.1

Salyongoz değiliz, çıkmak zorundayız kabuğumuzdan! Bekar insanların tutuklanıp tuhaf kuralları olan bir otele yerleştirildiği yakın gelecekte, distopik bir aşka tanıklık ettirir seyircisini Lanthimos. Istakozun tuhaf kıskaçlarını bedeninizde hissedersiniz.

FREE FALL (2014) IMDB 6.5

Yedi kat, yedi daire ve yedi hikaye. György Pálfi'nin yönettiği Macar yapımı filmde, benzersiz serbest düşüşler seyrediyoruz. Olanlık çağına ait kimse kalmadı diyen film; eklektik, terspektif ve çok çağcıl!

LOVE EXPOSURE (2008) IMDB 8.1

Toplumun uç noktalarından duygusal olarak istismara uğramış üç kişi, dolambaçlı bir aşk üçgeninde kilitlenir. Sion Sono filmlerinde, tuhaf bir delilik, kalpten tahrik ve şiirsel sözcük cinayetleri var adeta!

THE LAST SUPPER (1995) IMDB 6.7

Çekici, tuhaf, politik ve kara komik bir film "The Last Supper." Stacy Title; tahammülsüz insanlara tahammül edemeyen liberal katilleri(!), lafazanları ve aramızda dolaşan bukelamun şiddeti, bol domatesli anlatır.

DELLAMORTE DELLAMORE (1994) IMDB 7.1

Bir mezarlık görevlisi, ölümlerinden sonra yeniden hayata dönmeye çalışan ölülere karşı koruma sağlar. Ölüm ve aşkın aynı soydan geldiğini söyleyen film, tuhaf, çarpık ve seyir zevki yüksek bir masal.

LEOLO (1992) IMDB 7.4

Hayal gücü sayesinde rahatsız ailesinden zihinsel olarak kaçmaya çalışan bir çocuğun hikayesini izleriz bu güçlü seyirlikte. "Namluyu burnumuza dayayıp, düşüncelerimizi her yere savurmak isteyeceğimiz" Leolo, akılda mıh gibi kalan, sıra dışı filmlerden!

KAÇAMAK (1988) IMDB 6.2

Rahmetli Başar Sabuncu'nun en az bir filmini seyretmeyen yoktur; Çıplak Vatandaş, Asılacak Kadın, Zengin Mutfağı, Yolcu... Yönetmenin "Kaçamak" filmi de incelenmesi gereken, imge dili güçlü, sıra dışı ve cesur eserlerinden. Üstelik Müjde Ar ve Çetin Tekindor'un performansı muhteşemdir!

Gülmek, ağlamak ve umursamak serbest! Başrolde aşkın yer aldığı 5 romantik komedi filmi

Gerilim, suç, dram ve aksiyon! İspanyol sinemasından en iyi 7 film önerisi

20. yüzyıldan 5 harika kara komedi filmi