Taşrada hayatın ritmi... Seyfi Teoman'ın ödüllü filmi ''Tatil Kitabı'' TRT 2'de

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Yılın En İyi Türk Filmi ödülüne layık görülen Seyfi Teoman'ın ilk uzun metrajlı filmi ''Tatil Kitabı'', bu akşam (25 Ocak) TRT 2 ekranlarında sinemaseverlerle buluşacak.

Bir ailenin yaşadığı kırılmayı 10 yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatan, genç yaşta kaybettiğimiz yönetmen Seyfi Teoman'ın "Tatil Kitabı" filmi, TRT 2'de evlerimize konuk olacak.

"Okulların kapanmasıyla yaz tatiline çıkan Ali, yazın boş günlerini babasıyla işe gidip gelerek değerlendirir. Babasının ona satması için bir kutu sakız vermesiyle yeni bir meşgale edinir. Ailenin olağan akan hayatı, babanın aniden beyin kanaması geçirmesiyle sekteye uğrayacaktır."

Seyfi Teoman, 16 Nisan 2012'de motorsikleti ile yaptığı trafik kazası sonrası 8 Mayıs 2012'de hayatını kaybetmişti. 2004 yılında çektiği "Apartman" adlı kısa filmiyle pek çok ödül alan Seyfi Teoman'ın ilk uzun metraj çalışması olan "Tatil Kitabı", 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Yılın En İyi Türk Filmi ödülüne layık görülmüştü. "Tatil Kitabı" 25 Ocak'ta (bu akşam) TRT 2'de...

Ve melankoli... Ayrılık, ölüm, aşk ve yalnızlık temalı en hüzünlü filmler

İz süren dedektifler, sorgulamalar, cinayet gizemleri! 5 harika polisiye film önerisi