Tarihin gölgesinde romantizm, dram, aşk, hırs ve güç savaşları... Son 10 yılın en iyi dönem filmleri!

''Bugün ne izlesem?'' diye dertleniyorsanız, Onedio son 10 yılın en iyi dönem filmlerini bir araya getirdi. Aşk, ihtiras, entrika ve bol bol tarih kokan bu filmler, eminiz ki hepinizi o büyülü dünyasına çekecek.

Onedio

Hazırsanız, zaman yolculuğuna çıkalım ve Onedio'nun hazırladığı son 10 yılın en iyi dönem filmleri listesine hep birlikte bakalım.

13. Emma (2020) IMDB 6.7

Güzel, zeki ve varlıklı bir kadın olan Emma Woodhouse, yanlış seçimleri ve büyümenin zorluklarıyla hayatına devam etmeye çalışır. Yaşadıklarının hiçbiri boşuna değildir. Karşısına çıkan tüm zorluklar, eninde sonunda ona bazı şeyleri fark ettirecektir.

12. Boleyn Kızı (2008) The Other Boleyn Girl IMDB 6.7

Kral Henry VIII, tahtını devredecek bir mirasçıdan yoksundur. Bu durumu kişisel kazanç elde etmek için bir fırsata çeviren Norfolk Dükü ve Sir Thomas Boleyn, Thomas'ın kızı Anne'yi kralı baştan çıkarması için ikna eder.

11. Muhteşem Gatsby (2013) The Great Gatsby IMDB 7.2

Nick Carraway, Amerikan rüyasını aramak için 1922 yılında New York'a gelir. Yazar olan Nick, milyoner Jay Gatsby'nin körfezdeki evinin karşısına taşınır. Gatsby'nin kuzeni Daisy ve çapkın kocası Tom'un zengin ve büyüleyici dünyasına çekilen Nick, kendisini aşk ve trajedi dolu bir dünyanın içinde bulur.

10. Şanslı Per (2018) Lykke-Per IMDB 7.2

'Lykke-Per', genç bir adamın mühendislik diplomasına devam etmek için Batı Danimarka'daki dindar ailesinden kaçış hikayesine odaklanıyor.

9. Güzelliğin Rengi (2013) Belle IMDB 7.3

'Belle' filmi, bir İngiliz amiralinin gayri meşru kızının İngiltere'deki köleliğin kaldırılması kampanyasında önemli bir rol oynamasına odaklanıyor.

8. Jane Eyre (2011) IMDB 7.3

Yetim bir çocuk olan Jane Eyre, teyzesi tarafından acımasızca işkence görür ve bir yardım okuluna gönderilir. Hayatının her döneminde acımasız insanlarla karşılaşan Jane pes etmez ve eğitimine devam eder. Sonunda Edward Rochester'ın mülkünde mürebbiye olarak iş bulur. Jane ve Rochester yakınlaşmaya başlar ancak Rochester'ın sakladığı korkunç sırrı ortaya çıktığında işler sarpa saracaktır...

7. Downton Abbey (2019) IMDB 7.4

Crawley'ler ve korkusuz çalışanları hayatlarının en önemli anına hazırlanıyorlar. İngiltere kralı ve kraliçesinin kraliyet ziyareti, çok kısa bir sürede skandal, romantizm ve entrikayı açığa çıkaracaktır.

6. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) IMDB 7.4

1946 yılında Londra'da yaşayan bir yazar, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Guernsey adasında yaşayanlarla mektup yazmaya başlar. Bir gün adayı ziyaret etmek zorunda hisseder. Oraya gittiğinde ise işgal süresi boyunca neler yaşandığını çok daha iyi anlamaya başlar.

5. Sarayın Gözdesi (2018) The Favourite IMDB 7.5

İngiltere, 18. yüzyılın başlarında Fransızlar ile savaş halindedir. İdari yönden zayıf bir kraliçe olan Anne, yakın arkadaşı Lady Sarah sayesinde birçok işini halleder. Sarah, Anne'nin kötü sağlığına ve öfke nöbetlerine rağmen ona iyi davranır ve onun yerine ülkeyi yönetir. Ancak yeni hizmetçi Abigail geldiğinde Sarah, Anne'in gözünde tüm cazibesini bir anda yitirecektir...

4. Yasak Aşk (2012) En Kongelig Affære IMDB 7.5

"En Kongelig Affære" filmi, genç bir kraliçenin doktoruna olan destansı aşk hikayesini anlatıyor. Her bakımdan yasak olan bu aşk, ulusların kaderini sonsuza dek değiştirecek bir devrimi başlatacaktır.

3. Paris'te Gece Yarısı (2011) Midnight in Paris IMDB 7.7

Acemi bir roman yazarı olan Gil Pender, nişanlısı ile Paris'te tatil yaparak tüm şehri gezmeye başlar. Gil, yine bu gezilerinin birinde edebiyatın en hatrı sayılır isimleriyle bir gece geçirmek için zamanda geriye doğru yolculuk yapmaya başlayacaktır...

2. Zoraki Kral (2010) The King's Speech IMDB 8.0

İngiltere Prensi Albert'in 'Kral George VI' olarak tahta çıkması gerekir ancak heyecanlandığında ve üzerinde baskı hissettiğinde kekelemeye başlar. Kocasının etkili bir şekilde iletişim kurması gerektiğini bilen Elizabeth, kekemeliğinin üstesinden gelmesine yardımcı olmak için Avustralyalı bir aktör ve konuşma terapisti olan Lionel Logue'u işe alır. Logue, Albert'e nasıl güvenle konuşulacağını öğretmek için alışılmamış teknikler kullanır. Zamanla, iki adam arasında olağanüstü bir dostluk gelişir.

1. Kan Dökülecek (2007) There Will Be Blood IMDB 8.2

Gümüş madencisi Daniel Plainview ve oğlu H.W. zor bir hayat sürer. Daniel, batıdaki bir kasabanın yakınlarındaki bir yerden petrol sızdığını duyunca oğlunu hemen oraya gönderir. Kısa bir süre sonra çok zengin olan ve varlık içinde yaşayan baba oğlun servetleri büyüdükçe ahlaki iflasa saplanırlar...

Usta yönetmen Yusuf Kurçenli'yi ölüm yıldönümünde filmleriyle anıyoruz...

2022'de özleyeceğimiz 5 Netflix dizisi!

2022'nin en iddialı ve ürkütücü dizisi "Severance" (Kıdem Tazminatı) zihninizi açacak ve bağımlılık yapacak!