Suriye'deki trajedinin anlatıldığı Derviş Zaim'in son filmi ''Flaşbellek'' 8 Nisan'da vizyonda

Yönetmen ve senarist Derviş Zaim'in son filmi ''Flaşbellek'', 8 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak. Katıldığı birçok festivalden ödülle dönen film, Suriye savaşında yaralandığı için konuşmakta zorlanan Ahmet'in başından geçenleri ele alıyor.

Usta yönetmen Derviş Zaim bu kez Suriye'deki trajediye çeviriyor kamerasını... Suriye iç savaşının ilk yıllarında geçen olayların anlatıldığı "Flaşbellek" 8 Nisan'da vizyona girecek.

Flaşbellek, gerçek bir hikâyeden yola çıkıyor. Film, Suriyeli bir askeri görevlinin, rejimin sivillere ve muhaliflere uyguladığı şiddeti belgeleyen 11 bin fotoğrafı gizlice Suriye dışına çıkartmasını anlatıyor.

Bir saldırı sonucu konuşma yeteneğini kaybeden Ahmet, çatışmalarda ölen insanların fotoğraflandığı ve kayıt altına alındığı bir birimde çalışmaya başlar. Ahmet gördüklerini dünyaya duyurmak niyetindedir. Fakat, kendini ve eşini korumakla insanlığa karşı sorumluluğunu yerine getirmek arasında bir tercih yapmak zorunda kalır.

Görüntü yönetmenliğini Andreas Sinanos'un, kurgusunu Aylin Zoi Tinel'in, müziğini Marios Takoushis'in yaptığı film, 2019'da Gaziantep ve Konya'da çekildi. "Flaşbellek", 8 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema tarihinin en etkili sanatsal sesi Andrei Tarkovsky'nin 7 harika filmi

Kıyafetleriyle çok konuşulan, modaya yön veren en şık ünlüler ve filmler...

Yağmurlu günlerde seyredilecek 5 özel film