''Süper Mario Kardeşler Filmi'' şimdiye kadarki en büyük video oyunu uyarlaması oldu

Video oyunu uyarlaması ''Süper Mario Kardeşler Filmi'' (The Super Mario Bros. Movie), küresel gişede 500 milyon doları aştı ve rekorları alt üst etti.

Variety

"Süper Mario Kardeşler Filmi" (The Super Mario Bros. Movie) gişe rekorları kırmaya devam ediyor.

Animasyonlu macera bugüne kadar yurt içinde 260,3 milyon dolar ve uluslararası olarak 248,4 milyon dolar kazandı. Bu, dünya çapındaki satışını 508,7 milyon dolara çıkardı. Şu anda hem küresel hem de yerel gişede 2023'ün en çok hasılat yapan filmi oldu ve "Ant-Man and the Wasp: Quantumania"yı geride bıraktı. Daha da önemlisi, aynı zamanda "The Super Mario Bros. Movie"yi tarihin en büyük video oyunu uyarlaması yapıyor ve "Warcraft" ve "Pokémon: Detective Pikachu" hasılatlarını zirveye taşıyor.

"Süper Mario Kardeşler Filmi" Universal, Illumination ve Nintendo tarafından yapıldı ve onlarca yıldır üzerinde çalışılıyordu. Aaron Horvath ve Michael Jelenic, Chris Pratt, Charlie Day, Anya Taylor-Joy ve Jack Black'in seslendirdiği filmi yönetti. "Süper Mario Kardeşler Filmi" bir animasyon filmi için son derece ekonomik olan 100 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahip. Diğer yandan film şu anda dünya çapında gişe açısından 2019'dan bu yana en büyük ikinci animasyon filmi oldu ve "Demon Slayer: Mugen Train"in (494 milyon dolar) ve "Minions: The Rise of Grunun (942,5 milyon dolar) ardından geliyor.

Süper Mario Kardeşler Filmi'nin konusu:

Brooklyn'li tesisatçılar Mario ve kardeşi Luigi'nin hayatı, bir ana su borusunu tamir ederken başlarına gelenlerle bambaşka bir hal alır. Su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışan kardeşler, gizemli bir borudan aktarılarak kendilerini sihirli bir dünyanın içinde bulurlar. Ancak kardeşler farklı yerlere savrulunca Mario, kardeşi Luigi'yi bulmak için zorlu bir maceraya atılır. Film ülkemizde 14 Nisan'da vizyona girdi.