''Süper Mario Kardeşler Filmi'' hala zirvede, ''Evil Dead Rise'' takipte

''The Super Mario Bros. Movie'' (Süper Mario Kardeşler Filmi) ABD'de üçüncü hafta sonu 58,23 milyon dolarlık muhteşem bir gösterimle yaklaşan yaz filmlerinden daha büyük olma potansiyelini yeniden ortaya koydu. En yakın takipçisi ise korku filmi ''Evil Dead Rise'' oldu.

"Süper Mario Kardeşler Filmi" (The Super Mario Bros. Movie), vizyona girdiği üçüncü hafta sonunda 58,23 milyon dolar hasılat yaparak ABD gişesinde en yüksek puanı aldı. Devam filmi "Evil Dead Rise" ikinci sıraya yerleşti...

Beyaz perdede geçen üç haftanın ardından, "Mario" Kuzey Amerika'da 434,33 milyon dolar ve dünya genelinde 871 milyon dolar hasılat yaparak yılın en büyük filmi olarak daha da üst sıralarda yer aldı. Bir önceki haftasonuna göre sadece %37 düşüş gösteren bu bilet satışları, yurt içinde bir animasyon filmi için şimdiye kadarki en yüksek üçüncü hafta sonu ve yılın en büyük yedinci üçüncü hafta sonu oldu.

"Super Mario Bros. Movie" rekabeti alt üst etse de, R dereceli "Evil Dead Rise" ilk çıkışında 3.402 Kuzey Amerika sinemasından 23,5 milyon dolar toplamayı başardı. Film, uluslararası gişede 16,8 milyon dolar ekleyerek küresel hasılatını 40,3 milyon dolara çıkardı. Warner Bros. ve New Line imzalı kanlı gerilim filminin yapımı 15 milyon dolara mal oldu. Ailelerini şeytani yaratıklardan kurtarmaya çalışan iki ayrı kız kardeş hakkında kanlı bir hikaye olan "Evil Dead Rise" oldukça iyi eleştiriler aldı. Film, Sam Raimi'nin 1981 tarihli düşük bütçeli gerilim filmi "The Evil Dead" ile başlayan uzun soluklu film serisinin beşincisi.

ABD GİŞESİ TOP 10

1. The Super Mario Bros. Movie

2. Evil Dead Rise

3. Guy Ritchie's the Covenant

4. John Wick: Chapter 4

5. Air

6. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

7. The Pope's Exorcist

8. Renfield

9. Beau Is Afraid

10. Suzume

Zenginleri ye! Yeme tercihlerimiz, eşitsizlik, imaj takıntısı ve hırs temalı filmler

Bayramda bir çırpıda bitirmek isteyeceğiniz ve merak uyandıran 3 yabancı dizi