Sizi koltuğunuza çivileyecek! 2022'nin en iyi korku gerilim filmleri

Devam filmleri; Scream, Texas Chainsaw Massacre, Prey, Orphan: First Kill, Halloween Ends gibi filmlerin boy gösterdiği 2022'de yepyeni korku gerilim filmleri de vizyona girdi. Türün hayranları için 2022'nin dikkat çeken ve en iyi korku filmlerini seçtik.

aksam.com.tr

Esma Belgin Özdemir

Sizi koltuğunuza çivileyecek ve ışıkları açmaya zorlayacak bu yılın gerilim filmlerini merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin, çünkü 2022'nin en iyi korku filmlerini sizler için sıraladık.

THE MENU (IMDB 7.5)

Birinci sınıf mutfak uzmanı Şef Slowick, uzak bir sahil adasındaki seçkin restoranında özenle hazırlanmış tadım menüleri hazırlıyor. Ancak Margot ve Tyler, şefin gizli malzemelerini ortaya çıkarmaya başladığında, gastronominin incelikleri, başlangıçta düşünülenden çok daha endişe verici hale gelir.

BARBARIAN (IMDB 7.2)

Tess bir iş görüşmesi için Detroit'e gelir ve kiraladığı evin zaten genç bir adam olan Keith tarafından işgal edildiğini keşfeder. Tereddütlerine rağmen ve başka seçeneği olmadığından, geceyi Keith'le geçirmeyi kabul eder. İki genci büyük bir kabus beklemektedir.

PREY (IMDB 7.2)

Büyük ovalarda dolaşan efsanevi avcıların gölgesinde büyümüş, şiddetli ve çok yetenekli bir savaşçı olan Naru'nun hikayesi var Prey'de. Naru, tehlike kampını tehdit ettiğinde, insanlarını korumak için yola koyulur! Prey, Komançi dilinde dublajı yapılan ilk film olarak tarihe geçerken, ilk kez bir film İngilizce versiyonunun yanı sıra bir yerli dilinde de gösterime girdi.

WEREWOLF BY NIGHT (IMDB 7.2)

Film, soyunun getirdiği bir lanet tarafından kendisine verilen yetenekleri kullanarak kötülükle savaşan bir lycanthrope süper kahramanı takip ediyor. Laura Donnelly ve Gael Garcia Bernal başrolde!

PEARL (IMDB 7.1)

Savaş döneminde ailesinin çiftliğinde mahsur kalan Pearl, annesinin sert ve baskıcı gözetimi altında hasta babasıyla ilgilenmek zorundadır. Genç kadın, filmlerde gördüğü gibi göz alıcı bir hayat için her şeyi yapmaya hazırdır!

THE INNOCENTS (IMDB 7.0)

Çocukların oyun zamanı ne kadar tehlikeli olabilir? Aydınlık İskandinav yazında, bir grup çocuk gizemli güçleri ortaya çıkarır. Ancak bu sürükleyici doğaüstü gerilim filminde masum olarak başlayan şey, çok geçmeden karanlık bir şiddete dönüşür.

THE BLACK PHONE (IMDB 7.0)

13 yaşındaki Finney, Grabber olarak bilinen azılı bir katil tarafından kaçırılır ve kimsenin yardım çığlıklarını duyamayacağı ses geçirmez bir bodruma kilitlenir. Ancak Finney, duvardaki bozuk siyah bir telefondan, katilin daha önceki kurbanlarına ait seslerden çağrılar alır.

SMILE (IMDB 6.9)

Dr. Rose Cotter, hastalarından birinin acımasız ölümüne tanık olduktan sonra gerçekleşen bir dizi korkunç ve rahatsız edici olayın ardındaki mantığı bulmaya çalışır. Film, haftalarca gişenin zirvesinde yer aldı.

FRESH (IMDB 6.7)

Flört uygulamalarının durumundan bıkan Noa sonunda aradığı kişiyle tanışır: Steve! Kısa sürede aşka yelken açan Noa, Steve'in çarpık iştahını keşfedince pembe tablo kısa sürede kaybolur.

YOU WON'T BE ALONE (IMDB 6.3)

1800'lerde, Makedonya'nın kırsal bir köyünde geçen film, genç bir kız olan Nevena'nın Kurt Yiyen olarak da bilinen Eski Hizmetçi Maria adlı efsanevi, kana susamış bir figür tarafından kaçırılmasından sonra meydana gelen sarsıcı olaylar dizisini anlatıyor.

WHAT JOSIAH SAW (IMDB 6.2)

Kasvetli, gotik, dehşetli ve kapkara! Geçmişe gömülü sırları olan bir aile, günahlarının bedelini ödemek için yirmi yıl sonra bir çiftlik evinde tekrar bir araya gelir. Bu gergin karşılaşma, korkunç sonuçlara gebedir.

DON'T WORRY DARLING (IMDB 6.2)

Truman Show'a selam çakan film, 1950'lerde Kaliforniya'nın ütopik bir köyünde geçiyor. Kocasıyla birlikte, tasarlanmış deney topluluğunda yaşayan bir ev hanımı, göz alıcı hayatlarının rahatsız edici sırlar saklıyor olabileceğinden endişelenmeye başlar.

MEN (IMDB 6.1)

Harper, kocasının ani ölümünden sonra iyileşmek için İngiliz kırsalında tenha bir kulübeye çekilir. Ancak, ormanda yalnız başına bir yürüyüş yaptıktan sonra Harper, takip edildiğini düşünmeye başlar ve karanlık günlerin kapısı aralanır.

RESURRECTION (IMDB 5.9)

Margaret, kızı Abbie ile düzenli ve sıradan bir hayat sürmektedir. Ancak geçmişinden beklenmedik bir şekilde bir figür ortaya çıktığında, şeytanlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

MASTER (IMDB 5.2)

Sinemalardan sessiz sedasız geçen filmde üç kadının seçkin bir Kuzeydoğu üniversitesindeki gerilimli günlerine mercek tutarız. Irkçı saldırılar, gerçek hayaletler ve tehditler arttıkça gerilim tırmanır.

Kasım'da aşk başkadır! Müzmin sonbahar aşıkları için eğlenceli ve romantik en iyi 5 film

Guillermo del Toro'nun en sevdiği filmler: Yönetmenin görmenizi istediği 40 film

Seksenler ve Türk sineması! 80'li yıllardan az bilinen 5 harika Türk filmi