Sıradaki “Squid Game” hangisi? 15 iddialı yabancı dizi 2022'nin yeni hiti olabilir!

Netflix, “Squid Game” gibi tüm dünyada kitlesel çekiciliğe sahip olacak, İngilizce olmayan bir sonraki orijinalini bulmaya çalışıyor. Variety, 2022'de “Squid Game” çılgınlığını yaşatmaya aday dizileri listeledi. Ajandanız hazırsa başlayalım!

Tüm dünyayı kasıp kavuran "Squid Game" çılgınlığının ardından pek çok platform, büyümelerine yardımcı olacak küresel TV hitini bulmaya çalışıyor. Variety, bir sonraki "Squid Game" zirvesine çıkmaya aday 2022'de çeşitli akış platformlarına düşecek, en çok beklenen İngilizce olmayan dizileri bir araya getirdi.

NETFLIX

1. All of us are Dead (Korece; 28 Ocak)

Bir zombi virüsü salgınından kurtulmaya çalışan bir grup lise öğrencisini takip eden bu dizi, "Hellbond " ve "Squid Game" gibi son serilerin yardımcı olduğu Korece içeriklere küresel topraklarda artan ilgiden faydalanacak. Dizinin takipçi sayısı şimdiden dudak uçuklatıyor.

2. Feria: The Darkest Light (İspanyolca; 28 Ocak)

Bu korku dizisi, ebeveynlerinin ölümle sonuçlanan bir kült ritüele dahil olduğu gerçeğiyle ilgilenmesi gereken iki kız kardeşi takip ediyor. Korku teması çok çekici görünmese de Netflix hitlerinin öne çıkması bazı Amerikalıları yeni korku TV dizisini denemeye teşvik edebilir.

3. 1899 (Almanca; 2022)

"1899", bir göçmen gemisinin Avrupa'dan New York'a yolculuğunun hikayesini anlatıyor ve muhtemelen ilk çıkışını takip eden hafta boyunca Netflix'in en çok izlenen İngilizce olmayan dizilerinden biri olacak. Almanca dizi, Aralık 2017'de ilk sezonunu yayınlayan, Netflix'in Almanca orijinal filmi "Dark"ı yaratan Jantje Friese ve Baran bo Odar'dan geliyor.

4. The Sound of Magic (Korece; 2022)

Yüz binlerce beğeni alan "Annarasumanara" adlı webtoona (Güney Kore menşeli bir tür dijital çizgi roman) dayandığı düşünülürse, muhtemelen "The Sound of Magic"in yayınlanmasını bekleyen Kore merkezli bir Netflix izleyicisi vardır. Dizi, bir an önce büyümek isteyen ve bir sihirbazla tanışan liseli bir kızın hikayesini anlatıyor.

5. Cyberpunk: Edgerunners (Japonca; 2022)

"Cyberpunk: Edgerunners", Aralık 2020'de yayınlanmasının ardından teknik sorunlarla gölgelenen ve bir zamanlar yoğun bir şekilde beklenen bir oyun olan "Cyberpunk 2077" ile aynı evrende geçen bağımsız bir seri. Piyasaya çıkışını takip eden yılda 17,3 milyon kopya sattığı tahmin edilen "Cyberpunk 2077"nin sıkıntılı sunumuna rağmen, "Cyberpunk: Edgerunners"ın sahip olduğu yüksek oyun IP profili nedeniyle hala anlamlı bir izleyici kitlesi çekmesi muhtemel.

6. Money Heist Korea – Ortak Ekonomik Bölge (Korece; 2022)

Çok az bilgi, bu Korece "Para Soygunu" yeniden çevriminin, 2022'nin en çok izlenen İngilizce olmayan ilk üç Netflix orijinalinden biri olabileceğini gösteriyor. Orijinal "La Casa de Papel"in tüm sezonlarının şu anda tüm zamanların en çok izlenen İngilizce olmayan Netflix dizisi arasında yer alması, Kore versiyonu için de büyük bir umut.

7. Our Blues (Korece; 2022)

Şu anda "Our Blues" hakkında çok az şey biliniyor, ancak dizi, Kore dışındaki bölgelerde başarıya ulaşmasına yardımcı olabilecek önemli oyunculara sahip. "Our Blues"da, "Squid Game"de Ön Adam olarak küçük bir rol oynayan Lee Byung Hun ve başrol oynadığı için ABD'deki bazı izleyicilerin son birkaç ayda aşina olabileceği Shin Min Ah yer alacak.

8. Remarriage and Desires (Korece; 2022)

Bu hikaye, evlenmek için özel bir çöpçatanlık ajansı kullanarak toplumdaki konumlarını yükseltmeyi uman bireyleri takip eder. Kore toplumunu hicveden dizi, önceki iki Kore mega hiti "Squid Game" ve "Parasite"nin başarılı olmasına katkıda bulunan belirli temalara vuracak gibi görünüyor. Böylece bu hiciv açısı "Yeniden Evlilik ve Arzular"ın izleyicilerde yankı bulmasına yardımcı olabilir.

9. Glitch (Korece; 2022)

"Glitch", bir UFO kulübünün yardımıyla kayıp erkek arkadaşını bulmaya çalışan bir kızın hikayesini anlatıyor. Konusu biraz ürkütücü ama bu, "Glitch"e yardımcı olabilir, çünkü benzersiz bir şekilde karanlık olması, "Squid Game"in diğer TV dizilerinden ayrılmasını sağlamıştı. "Glitch" ayrıca oyuncu Jeon Yeo-been ve K-pop imzası/modeli NANA dahil olmak üzere kadrosundaki mega starlardan da faydalanacak.

10. Somebody (Korece; 2022)

Flört uygulaması ve çevrimiçi başlayan romantik ilişkilerin artan sayısı, bu diziyi özellikle güncel kılıyor. Ancak, "Somebody"nin baş aktörü Kim-Young-kwang, 1 milyondan fazla Instagram takipçisine sahip ve dizinin ilk başta izleyici sayısını artırmak için pazarlanmasına yardımcı olacak.

PRIME VIDEO

11. The Therapy (Almanca; 2022)

Almanya yapımı gizem gerilim filmi "The Therapy", Sebastian Fitzek'in ilk romanı "Die Therapie"nin uyarlaması olup, şizofren bir yabancı tarafından ziyaret edildikten sonra kızının kayboluşunu yeniden değerlendirmek zorunda kalan bir terapistin hikayesini anlatır. Fitzek Almanya'nın en büyük psikolojik gerilim yazarlarından biri olduğu ve 24'ten fazla dile çevrilmiş çeşitli kitaplarının 11 milyondan fazla kopyasını sattığı için "The Therapy" Prime Video'da iyi performans gösterebilir

APPLE TV+

12. Container ( Rusça; 2022)

Bu dizi, Apple TV+'ın ilk Rusça dizisi. Zengin ve güçlü bir ailenin gölgesinde, bir taşıyıcı anneyi takip edecek dizi. "Konteyner", yayıncının eleştirmenlerce beğenilen dizisi "Tahran"dan etkilenen ve başka bir yabancı dilde gerilim filmi arayan Apple TV+ izleyicilerine hitap edebilir.

13. Pachinko (Korece; TBD 2022)

Apple TV+'nın "Pachinko"su, Min Jin Lee'nin Japonya'daki Koreli bir ailenin hikayesini izleyen aynı adlı romanının bir uyarlaması. NYT, "Pachinko"yu 2017'nin en iyi 10 kitabından biri olarak seçti.

HBO MAX

14. García! (İspanyolca; 2022)

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan bu başlık, İspanya'nın tekrar diktatörlüğe düşmesini önlemek için 60'lardan kriyojenik olarak donmuş bir casusla çalışan bir muhabirin hikayesini takip ediyor. García!, etkileyici görsellere sahip ve çok iddialı olarak nitelendiriliyor.

15. Búnker (İspanyolca; 27 Ocak)

HBO Max'in yakında çıkacak olan "Búnker"ı, bodrumunda bir sığınağa çekilen ve ortak bir amaç için görünüşte farklı gruplarla (Kore ve Rus bilim adamları gibi) karşılaştığı ve bir araya geldiği bir babanın hikayesini takip ediyor. Serinin kahramanı, 2018'de dünya çapında 75 milyon doların üzerinde hasılat yapan "Sicario: Soldado Günü"nde yer alan Bruno Bichir tarafından oynanıyor. Pek çok izleyiciyi diziyi izlemeye devam ettirebilecek şey, görünüşte kaotik ama eğlenceli 30 dakikalık bir komedi formatında sunulan hikayesi!