Sinir bozucu ve göz açan bir dizi: Dopesick

Uzun ve karmaşık bir konu: Sağlık hizmeti kapitalizmin neresinde? Acı, kimlerin aç gözlülüğünde deva bulabilir? Herkes en az bir kez seyretmeli 2021 yapımı Dopesick adlı bu diziyi. Çünkü bildiklerinizi yeniden bileceksiniz ve bu gerçekler bir daha sizi terk etmeyecek!

Aksam.com.tr

Belgin Özdemir

İlaçlar, acınıza şifa mıdır? Sizin çıkarlarınız doğrultusunda bir tedavi mi sunar? Büyük bir kavrayışla ve incelikle yazılmış Dopesick dizisi, Oxycontin fiyaskosunun ve pek çok cinayetin çağdaş tarihini sunuyor.

"Dopesick", bir şirketin Amerikan tarihindeki en kötü uyuşturucu salgınını nasıl tetiklediğini irdeliyor. Dizi, izleyicileri Big Pharma'nın yönetim kurulu odalarından sıkıntılı bir Virginia maden topluluğuna ve DEA'nın koridorlarına kadar Amerika'nın opioid bağımlılığıyla mücadelesinin merkez üssüne götürüyor. Tüm olasılıklara meydan okuyan kahramanlar, bu ulusal krizin arkasındaki korkak şirket güçlerini ve müttefiklerini devirmek için yoğun ve heyecan verici bir yolculukta ortaya çıkacak.

Michael Keaton, Purdue Pharma satıcısı tarafından hastalarına OxyContin reçete etmesi için ikna edilen küçük bir Virginia maden kasabasında kendini işine adamış bir doktor olan Dr. Samuel Finnix'i oynuyor.

Kronik ağrıdan muzdarip olduğunuzda haplara bağımlı olmanın ne kadar kolay olduğunu görmek önemli. Dopesick'te acı çeken insanların şifa bulamadığı gibi bir de bağımlılıkla başa çıkmak zorunda kalmalarını seyrediyoruz. Hatta ölümlerini... Ancak maalesef belki de geçmişin açgözlülüğü, insanı değersizleştirme ve bu cinayet havası hiç geçmeyecek...

Harika performanslara, hakiki ve hala süregelen bir hikayeye tanık olacaksınız bu dram serisinde. Dizi Beth Macy'nin kurgusal olmayan kitabı Dopesick'e dayanıyor.

Amerika'nın bir yalana nasıl bağımlı hale geldiğinin gerçek hikayesinden esinlenildi.

"Romantik komedi" türünde iddialı 3 film

Görkemli 3 mini dizi: Sakin, incelikli, sinema tadında...