Sinemaya 6 senede 40 filmle damgasını vuran Zeynep Aksu'nun şaşırtan hikayesi!

Zeynep Aksu sadece 6 sene süren oyunculuk kariyerine 40 film ve bir Altın Portakal ödülü sığdırmıştı. Zeynep Aksu'nun kısa ve ama başarıyla süren sinema kariyerinin ilginç bir hikayesi bulunuyor.

Zeynep Aksu Türk sinemasına damga vurmuş, Üvey Ana filmi ile Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı. 1967 yılında başladığı sinemaya kariyerini 1974 yılında kendi isteği ile sonlandıran Zeynep Aksu'nun sinemaya girişi de, sinemayı bırakışı da oldukça değişik bir hikayeye dayanıyor.

BABASINA İNAT OYUNCU OLDU

Oldukça zengin bir ailenin kızı olarak büyüyen Zeynep Aksu, Füsun Demiroğlu ile dünyaya geldi. Dönemin ünlü iş insanlarından birisi olan babası Cudi Demiroğlu'na inat sinema güzeli yarışmasına katılan Aksu, kendi ismini kullanmadan katıldığı yarışmada birinci seçilerek oyunculuğa adım attı.

Babasının kendisine vermiş olduğu, İsviçre'ye okula gönderme sözünün tutulmamasına inat sırf babasını kızdırmak için yarışmaya katılan Aksu, hiç beklemese de birinci olur ve 20 filmlik bir anlaşma imzalar.

6 SENEDE 40 FİLMDE OYNAR

İlk filmi, Cüneyt Arkın ile başrolü olduğu Namus Borcu filmi olan sanatçı, 6 senede tam 40 filmde oynar. Son filmi ise 1974 yapımı Mağlup Edilemeyenler olur. O yıllarda, Dört Yapraklı Yonca'nın bir üyesi de olan Türkan Şoray'a rakip de gösterildi.

1972'de oynadığı Üvey Ana filmindeki rolüyle Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alır.

BABASIYLA 5 YIL KÜS KALDI

Ancak bu yıllarda Aksu, babasıyla küs kaldı. Annesi ise kızına oyunculuk kariyerinde desteğini sunuyor. Aksu babasıyla barışma sürecini, 2013 yılında Akşam Cumartesi'ye vermiş olduğu röportajda şu sözler ile anlatıyor:

"Her zaman destekledi annem, her kararımda arkamda durdu. Ben babamın gözdesiydim ama annem de benim gözdemdi. Babam da annem de yeniden evlendiler, zor oldu benim için. Şöhretin zirvesindeyken ve ödül de kazanmışken babam aradı ve eve dönmemi söyledi. Hiç düşünmeden kabul ettim, fotoğraflarımı, ödüllerimi, eşyalarımı Büyükada'ya giderken denize attık."

KAMERALARDAN UZAK BİR HAYAT SEÇTİ

Aksu kendisine kameralardan uzak bir hayat seçti. İlk evliliği 2 yıl, ikinci evliliği 14 yıl sürdü. İkinci evliliğinden bir oğlu dünyaya geldi. 2015 yılında ilk romanı olan Asalet Budalası'nı yayımladı.

İşte Zeynep Aksu'nun şimdiki hali!