''Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok'' pandemiyi bitirdi!

Örümcek Adam serisinin üçüncü filmi Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (Spider Man: No Way Home) sinemalarda pandemi etkisini kırdı. Film, ABD'de 253 milyon dolar, toplamda ise 587 milyon 200 bin dolar hasılat ile tüm zamanların en iyi açılış yapan filmi olma başarısını gösterdi.

Sinemalarda pandemi etkisi 2021 bitmeden kırıldı. Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (Spider Man: No Way Home) rekor açılışla yüzleri güldürdü. İşte ABD'de bu hafta sonu sinemaseverlerin tercih ettiği filmlerin hasılatları.

1-Spider-Man: No Way Home (253 milyon dolar)

2-Encanto (6.5 milyon dolar)

3-West Side Story (3.4 milyon dolar)

4-Ghostbusters: Afterlife (3.4 milyon dolar)

5-Nightmare Alley (3 milyon dolar)

6-House of Gucci (1.9 milyon dolar)

7-Pushpa: The Rise - Part 1 (1.3 milyon dolar)

8-Eternals (1.2 milyon dolar)

9-Clifford the Big Red Dog (400 bin dolar)

10-Resident Evil: Welcome to Raccoon City (280 bin dolar)

Warner Bros. Türkiye ve Box Office Türkiye'den konu hakkında açıklama geldi. "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'tan olağanüstü güzel bir başlangıç" başlığıyla duyurulan habere göre; film sadece ilk gününde 276 bin biletli seyirci tarafından izlendi ve pandemi döneminin ilk gün rakamları arasında rekora koştu.

Pandemi nedeniyle zor bir süreç geçiren sinema salonları Örümcek Adam sayesinde yeniden nefes almaya başladı. Önümüzdeki hafta Matrix Ressurrections'ın da gösterime girmesiyle bu durum daha da etkileyici bir hal alacak gibi görünüyor.