Sinema yazarı Burçak Evren: ''Altın Koza, kendi küllerinden doğan bir festival''

Adana Altın Koza'nın 30.'su dün akşam gerçekleşti. Sinema yazarı Burçak Evren Altın Koza festivali için, ''Kendi küllerinden doğan bir festival'' tanımını yaptı.

IHA

Sinema yazarı Burçak Evren, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'ni "Kendi küllerinden doğan bir festival" olarak nitelendirdi.

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Burçak Evren, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ile ilgili yazısında, "Ülkemizde yapılan ulusal film festivallerin ana destekleyicilerine bakıldığında, bunların neredeyse tümüne yakınının yerel yönetimler olduğunu görürüz. Yerel yönetimlerin kültür/sanata bu türden katkıları hiç kimse tarafından yok sayılmayacak kadar büyük bir önem taşır." ifadesini kullandı.

"BİR BAŞKADIR ADANA'DA FESTİVAL KEYFİ"

Sinema yazarı Burçak Evren, Adana'yla özdeşleşen festivale dikkati çekerek, "... Kimi kentler festivalleri geniş yapraklı egzotik bitkiler örneği için alıp özümserler. Kendisi gibi yapıp onunla bütünleşirler. Tıpkı Adana'da olduğu gibi. Onun için bir başkadır, Adana'da festival keyfi" ifadelerini de kullandı.