Sinema ve tiyatronun usta oyuncusu Metin Serezli ölüm yıl dönümünde anılıyor

2013 yılında kaybettiğimiz sinema ve tiyatronun usta oyuncusu Metin Serezli ölüm yıldönümünde anılıyor.

AA

Sinema ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı Metin Serezli, 12 Ocak 1934'te İstanbul'da dünyaya geldi.

Lise eğitimini Taksim Atatürk Lisesi'nde tamamlayan oyuncu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2 yıl okuduktan sonra Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik Bölümü'ne geçti. Haldun Dormen'in kurucusu olduğu Dormen Tiyatrosu'nda 1955'te "Papaz Kaçtı" komedisiyle profesyonel oyunculuğa başlayan Serezli, 15 yıl Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı.

Tiyatrodan hiç kopmayan usta oyuncu, sanat hayatı boyunca 200'den fazla radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı, 50 film çevirdi, televizyon dizileri ve reklamlarda rol aldı. Serezli, akciğer kanseri nedeniyle 10 Mart 2013'te 79 yaşında hayatını kaybetti.

Usta sanatçının rol aldığı yapımlardan bazıları şöyle:

"Sensiz Yıllar", "Bozuk Düzen" "Güzel Bir Gün İçin", "Damgalı Kadın", "Kuduz Recep", "Ayşecik'le Ömercik", "Yaralı Kalp", "Dağlar Kızı Reyhan", "Şoför Nebahat", "Seven Ne Yapmaz", "Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde", "Aşk Uğruna", "Bütün Anneler Melektir", "Hayat Sevince Güzel", "Ömrümce Unutamadım", "Senede Bir Gün", "Son Hıçkırık", "Gümüş Gerdanlık", "Özgürlüğün Bedeli", "Zübük", "Bugünün Saraylısı", "Kavanozdaki Adam", "Necip Fazıl Kısakürek", "Olacak O Kadar", "Sihirli Annem", "Ay Işığı."