Sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Stephen King'in kitabından uyarlanan en iyi 5 film

Tüm zamanların en iyi 20 Stephen King uyarlaması filmler listesine hemen her yıl rastlarız. King'in kitaplarından uyarlanan pek çok filme de aşinayız: The Shining (Cinnet), Misery, The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli), Stand by Me (Yanımda Kal), Green Mile (Yeşil Yol)... Sizler için bu filmler kadar öne çıkmamış 5 Stephen King filmini seçtik.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Stephen Edwin King... Korku, doğaüstü kurgu, gerilim, polisiye, bilimkurgu ve fantazi türlerinde eserler üreten yazar, senarist ve yapımcı. Kitapları 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. King'in çok fazla öne çıkmayan, kıyıda köşede kalmış 5 iyi filmini kaleme aldık.

The Dead Zone (Ölü Bölge-1983) IMDB 7.2

Bu 1979 King romanını sinemaya uyarlayan yönetmen David Cronenberg filminde, Johnny Smith (Christopher Walken ), sert popülist bir politikacının onunla birlikte Beyaz Saray'a kaos ve yıkım getireceğini görebilen psişik güçleri olan bir adamı canlandırıyor. Peki ne yapacak? Onu kim dinleyecek? Ünlü yazar King, gerçek dünyadaki korkuları keşfetmek için bir kez daha doğaüstü olanı kullanıyor ve Cronenberg, bu kaçınılmaz endişeyi ustalıkla ekrana getiriyor.

Dolores Claiborne (Dolores-1995) IMDB 7.4

Kuşkusuz bu film King uyarlamaları arasında üst sıralarda... Cinayetle suçlanan işçi sınıfından bir kadının hikayesini anlatan filmde Kathy Bates, kendi ruhunun parçaları da dahil olmak üzere kızı için sahip olduğu her şeyi feda eden bir anne olarak çok güçlü bir performans sunuyor. Bu sürükleyici ve zekice oynanan gerilim filmi ilk gösterime girdiğinde gözden kaçırılmıştı!

Apt Pupil (Ölümcül Sır-1998) IMDB 6.7

Stephen King'in en nihilist öykülerinden biri "Ölümcül Sır." Usta oyuncu Ian McKellen, komşu bir çocuğun kaçak bir Nazi savaş suçlusu olarak tanıdığı yaşlı bir adamı canlandırıyor. Onu ele vermek yerine, çocuk onun insanlık dışı halinden ve sadizminden etkilenir. Bu film, "Vahşi bir yırtıcıyı yakalayan ve sonra onu beslemeye devam eden bir çocuğun hikayesi."

Hearts in Atlantis (Gizemli Yabancı-2001) IMDB 6.9

Ya hayatın en büyük gizemlerinden biri üst kata taşınırsa? Anthony Hopkins'in ustalığına hayran kaldığımız filmde; baba figürü için can atan genç bir çocukla arkadaşlık kuran bir yabancıyı ve dışlanmışları birbirini bulma hikayesini takip ederiz. Bu iki insan kaçınılmaz olan gerçekleşmeden önce birbirlerini sevmeye başlar ancak bir okul zorbasıyla yüzleşmek de herkesi değiştirir.

The Mist (Öldüren Sis-2007) IMDB 7.2

Bir sisin içinde büyüyen ve insanları yok eden bir varlıktan kaçan bir grup insan süpermarkete sığınır. Korku dolu bekleyiş sırasında insanlar yavaş yavaş en çirkin dürtülerine yenik düşer. Umut kaybolduğunda ne olur? İnsanın içindeki ilkel karanlığı çıkaran korku mudur? Siste gizlenen yaratıktan çok daha korkunç yanıtları var bu filmin!

"My Brilliant Friend" arkadaşlığın karmaşık dinamiklerini araştıran kusursuz bir dizi

"L'homme du Train" (Trendeki Adam): Kader, pişmanlık ve yaptığımız seçimler üzerine zekice kurgulanmış bir film

Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapması beklenen filmler

Hafta sonu için film önerileri... Nisan 2022'de Netflix'te nostalji var