Sinema ile kalbinize temiz hava girsin! En iyi ve en özel bahar filmleri

Dram, aksiyon, romantizm, psikoloji, gerilim, macera... Sinema, baharı iliklerinize kadar hissettirecek en güzel eserleri barındırıyor, hem de her türde! Sizler için seçtiğimiz bu harika film önerilerini mutlaka listenize ekleyin.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

Bahar geldi çattı! Kışın ağırlığından uzaklaştıran, ruhunuzu yükseğe çıkaracak en özel bahar filmlerini sizler için seçtik. İşte, en iyi ve az bilinen film önerileri...

Ayrılma Kararı (Decision to Leave-2022) IMDB 7.3

Yönetmen Park Chan- wook'un film için ilham kaynağı, İsveç suç romanı dizisi "The Story of a Crime" idi. Dağlarda bir adamın ölümünü soruşturan dedektif, ölen adamın gizemli karısıyla tanışır. Peki ya dedektif bir şüpheliye aşık olursa? "Beni sevdiğini söylediğin an, aşkın bitti. Seninki bittiği an, benim aşkım başladı." "Ayrılma Kararı" gerçeküstü, kırılgan, yıkıcı, tutkulu ve trajik bir nefes. Park Chan Wook'a selam olsun!

Phantom Thread (2017) IMDB 7.4

Savaş sonrası 1950'lerin göz alıcı Londra'sında, ünlü terzi Reynolds Woodcock ve kız kardeşi Cyril İngiliz modasının merkezinde yer alır. Woodcock'un hayatında kadınlar gelip geçer ancak Alma adında güçlü bir genç kadın ile tanıştığında, aşkın yıkıcı yüzüyle karşılaşır. Nihayetinde; sabırlı bir budalalık değil, meşaleli bir delilikti sevmek...

Umut Işığım (Silver Linings Playbook-2012 ) IMDB 7.7

İşini ve karısını kaybeden Pat Solatano bir akıl hastanesinde kaldıktan sonra, karısıyla yeniden bağlantı kurmasına yardım etmeyi teklif eden Tiffany ile tanışır. İkili arasında yardıma dayalı bir aşk/nefret dostluğu başlar... Komediyi ve dramı harmanlayan bu özel seyirlik Matthew Quick'in bir romanına dayanıyor.

Güneşin Karanlığında (The Lincoln Lawyer-2011) IMDB 7.3

"The Lincoln Lawyer" iyi yazılmış, birinci sınıf oyuncu kadrosunun varlığından faydalanan, güzel bükülmeler barındıran, canlı bir suç draması! Michael Connelly'nin aynı adlı romanından uyarlanan film, sonuna kadar sizi tutmayı başaran bir gerilim!

Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981) IMDB 7.3

Kırık Bir Aşk Hikayesi, yönetmenliğini Ömer Kavur'un üstlendiği, Selim İleri'nin özgün senaryosunun Kavur tarafından uyarlandığı bu nadide eserde, birbirlerini seven fakat ayrılmak zorunda olan Fuat ve Aysel'in hikayesi anlatılır. Kadir İnanır ve Hümeyra'nın sonbaharı anımsatan aurasına mutlaka tanıklık etmelisiniz.

Neşeli Beste (Humoresque-1946) IMDB 7.3

Varoşlardan gelen klasik bir müzisyen, zengin, nevrotik bir sosyetik bir kadına duyduğu aşk yüzünden yoldan sapar. Çünkü İçimizdeki dünya, üzerinde yaşadığımız dünyadan çok daha büyük, karmaşık ve karanlık. Aşk ve müziğin ölümlü dansı, şiir gibi bir film "Humoresque."

Alfred Hitchcock'un filmleri için bir mutfak rehberi

Aile içi dinamikleri gözler önüne seren 3 harika film önerisi

Sinemalar şenlenecek! 2023'ün merakla beklediğimiz filmleri