Şimdiye kadar yapılmış en karanlık ve ürkütücü 5 komedi filmi

Sınırları zorlarken izleyicileri rahatsız eden, kahkaha uyandırmayı amaçlayan, tuhaf ve karanlık olayların anlatıldığı filmler her zaman dikkat çekmiştir. Kara komedi olarak adlandırılan bu tür, mizah unsurlarını ustaca kullanır ve ufku genişletir. İşte, kahkaha ile ürkütücülüğü yan yana getiren 5 iyi film!

aksam.com.tr

Komedi alanında, tüm zamanların klasikleri statüsüne ulaşmış, zamansız mizahları ve unutulmaz karakterleriyle saygı gören filmler var. Şimdiye kadar yapılmış en karanlık ve ürkütücü 5 komedi filmini listeledik.

After Hours (Saatler Sonra-1985)

Bir adamın çılgın gecesinin vahşi ve büyüleyici bir keşfi olan After Hours listenin baş köşesine yerleşebilir. Bu kara komedi, bir ofis çalışanını kaos ve öngörülemeyen sürprizlerle dolu gerçeküstü bir akşamda kabus gibi bir yolculuğa çıkarıyor.

In Bruges (Brüj'da-2008)

Ters giden bir işin ardından suçluluk duyan tetikçi Ray ve ortağı, Ray'in dünyada olmak istediği son yer olan Belçika'nın Bruges kentindeki acımasız patronlarından emir bekler! Bu garip filmdehem Colin Farrell hem de Brendan Gleeson arasındaki diyalog çok çekici...

The Nice Guys (İyi Adamlar-2016)

Film, genç bir kadının ortadan kaybolmasını araştırırken büyük bir komploya rastlayan uyumsuz bir eşleşmeyi konu alıyor. Şık bir 70'ler havasıyla The Nice Guys, mizah, aksiyon ve gizemin keyifli bir karışımını sunuyor. Russell Crowe ve Ryan Gosling'in muhteşem performanslarını ekleyelim.

Parasite (Parazit-2019)

Güney Kore'nin Seul kentindeki sosyal sınıf ayrımlarını araştıran film, fakir bir ailenin bir parazit gibi zengin bir eve sızmasını konu alıyor ve toplumsal eşitsizlik üzerine sürprizlere ve cüretkar, benzersiz bir yoruma yol açıyor. Ödülleri toplamakta öyle haklı ki....

Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı-2004)

Hırsı olmayan Shaun, bir zombi kıyameti sırasında sevdiklerini kurtarma görevinde. Film esprili, zekice ve güzel çekilmiş, aynı zamanda korku türüne de saygı duruşunda bulunuyor. Shaun of the Dead kahkahalarıyla hatırlanacak, ama filmin kalbinde sevimli bir dostluk ve hayatta kalma hikayesi var.

Hafta sonu başlayıp bitirebileceğiniz 3 dizi önerisi

Efsanevi aktör Kirk Douglas'ın "en gurur duyduğu" filmleri

"Local Hero" (Yerel Kahraman) filmi neden zamanının onlarca yıl ilerisindeydi?