Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı film oluyor

PKK'lı hainlerin 22 yaşında şehit ettiği Aybüke Öğretmen'in hayatı film oluyor. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra Yalçın ve babası Sadık Yalçın, filmin setine ziyarette bulunup kızları Aybüke'yi oynayan oyuncu Nihayet Şahin'le tanıştılar.

Aybüke Yalçın... O daha gençliğinin baharında, 22 yaşında bir müzik öğretmeniydi. 9 Haziran 2017 tarihinde hain terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu hayattan koparıldı. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı, TRT destekli Aybüke: Öğretmen Oldum Ben filminde anlatılacak. 24 Kasım'da vizyona girmesi planlanan Aybüke: Öğretmen Oldum Ben filmi için TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Bu proje bizim için bir onur" ifadesini kullanıyor.

FİLMİN SETİNE ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN'IN ANNE VE BABASINDAN ZİYARET

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra Yalçın ve babası Sadık Yalçın, filmin setine ziyarette bulunup kızları Aybüke'yi oynayan oyuncu Nihayet Şahin'le tanıştılar.

Baba Sadık Yalçın, "Kızımızı canlandıracak olması bizi heyecanlandırıyor tabi. Böyle bir projenin ortaya konması geriden gelip yetişecek olan çocuklarımıza öğretmenin sadece isim olarak öğretmenlik olmadığını ortaya koyacak bir eser olması tabii ki memnuniyet verici. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Anne Zehra Yalçın ise "Cici kızımızla tanışmak beni çok heyecanlandırdı, çok mutlu oldum. Görünüş olarak da yani huyu belli temiz olduğu belli yüzünden. Görünüş olarak da çok benziyor. Cici bir kızım oldu yani benim." ifadelerini kullandı.

AYBÜKE: ÖĞRETMEN OLDUM BEN FİLMİNİN OYUNCU KADROSU

Murat Onbul'un yönetmeni olduğu filmde; Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, babası Sadık Yalçın'ı Caner Kurtaran, annesi Zehra Yalçın'ı ise Zeynep Kankonde oynayacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında vizyona girmesi planlanan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler; Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci.