''Santa Evita'': Eva Perón bilinmeyen yönleriyle anlatılıyor

Yapımcılığını Salma Hayek Pinault'un, yönetmenliğini Rodrigo García'nın üstlendiği “Santa Evita” dizisi prömiyer yaptı. Bu ilginç mini diziye dair detaylar haberimizde...

Eva Peron hakkında neler biliyoruz? Hayatı ve ölümü oldukça karmaşık olan Peron'a dair beş farklı zaman dilimini ele alan "Santa Evita" dizisi çok yakında izleyiciyle buluşacak.

26 Temmuz'da Star Plus Latin Amerika'da, Hulu'da ABD'de ve Disney'in Star etiketiyle geri kalanında yayınlanacak olan 7 bölümlük sınırlı dizinin pilot bölümü özel bir ön izlemeyle sunuldu. Yapılan yorumlara göre; "Santa Evita" özenle hazırlanmış, dönemsel ve sosyal detaylar üzerinde çalışılmış, çeşitli ve sivri çekim kurulumları ve kusursuz bir şekilde tasarlanmış bir biyografi...

Dizinin resmi özeti şöyle: Bu, mumyalanmış cesedi 22 yıl süren inişli çıkışlı bir yolculuğa çıkan Eva Perón'un ölüm sonrası hikayesi. Evita 1952'de öldü, ancak cesedi üç yıl boyunca gömülmedi ve hiç inşa edilmemiş anıtsal bir mezar alanının inşasını bekliyor. 1955'te ordu, Perón'u devirdi ve Evita'nın kalıntılarını rejime karşı bir silah haline gelmesini önlemek için 19 yıl sakladı. Altı yıldır siyasi bir figür ve General Perón'un karısı olan Evita'nın ölen bedeni, yirmi yıldan fazla bir süredir Arjantin siyasetini etkiledi ve tuhaf bir hikayenin merkezi ve Arjantin folklorunun bir parçası oldu. Askeri rejim için Evita'nın ölümü, onun hayatta olmasından bile daha tehlikeliydi. Son bir dinlenme yeri olmadan körü körüne dolaşan ceset gömülmediğinden hepsi korktu.

Gerçek hayat kurgusu olan "Santa Evita"da; Latin Amerika'nın 33 yaşında ölen ünlü politikacısı ve Arjantin'in emekçi sınıfları için mükemmel gücü Eva Perón hakkında pek çok şey öğreneceğiz. 7 bölümlük dizi modern bir cinsiyet gündemine de değiniyor ve Eva Perón'un ölümünde bile nasıl kullanıldığının ve istismara uğradığının, kocası Başkan Juan Perón tarafından siperini korumak için mumyalandığının kurgudan daha tuhaf gerçek hikayesini izleyeceğiz.

Natalia Oreiro'nun Eva Perón ve Dario Grandinetti'nin kocası olarak oynadığı "Santa Evita", Arjantin'deki Non Stop Studios tarafından ortaklaşa üretildi. Marcela Guerty ve Pamela Rementaria tarafından Tomás Eloy Martínez'in aynı adlı en çok satan kitabından esinlenilerek yazıldı ve Arjantinli Alejandro Maci tarafından yönetildi. Dizi, 26 Temmuz'da Star Plus'ta yayınlanacak.

Tekrar tekrar izlenir! 90'lı yılların en iyi ve unutulmaz filmleri

Ajandanıza not edin! Netflix'e Temmuz 2022'de hangi film ve diziler geliyor?