SAG-AFTRA, grev eylemi sırasında çekilecek 39 filmi onayladı

Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA), 39 bağımsız yapımın iyi duyurulan grevleri sırasında çekim yapması için onay verdi.

Far Out

Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği'ne (AMPTP) bağlı olmadıkları için bu tür projelerin devam etmesine izin veren A24 gibi filmlerin grevlere rağmen yapımına başlanacak. Bu tür filmler arasında Paul Rudd ve Jenna Ortega'nın oynadığı Death of a Unicorn ve Anne Hathaway ve Michaela Coel'in rol aldığı Mother Mary adlı iki yeni A24 projesi yer alıyor.

Diğer projeler arasında Black Bear Pictures'tan The Rivals of Amziah King, Entertainment One ve Thunder Road'dan Dust Bunny ve Davis Entertainment tarafından yapılan yakında çıkacak Flight Risk filmi yer alıyor. SAG-AFTRA Salı günü, üretimi tamamlamak için bu beş proje ve diğer 34 proje için anlaşma 'feragatlerini' onayladığını duyurdu.

Disney'in CEO'su Bob Iger, geçtiğimiz günlerde grev eylemini "rahatsız edici" olarak nitelendirdi. Iger, "Bu benim için çok rahatsız edici. Bu işteki yıkıcı güçlerden ve karşılaştığımız tüm zorluklardan, devam eden COVID'den kurtulma sürecinden bahsettik, tamamen geri dönmedi. Bu, bu kesintiye katkıda bulunmak için dünyanın en kötü zamanı" dedi.

Yanıt olarak, Amerikalı aktris ve SAG-AFTRA'nın başkanı Fran Drescher, yorumları için Iger'a seslendi: "Onları son derece tiksindirici ve ilgisiz buldum, olumlu bir şekilde sağır! Bunun ona pek faydası olduğunu düşünmüyorum. Ben o şirketin yerinde olsam onu kapıların arkasına kilitler ve bu konuyu kimseyle konuşmasına asla izin vermezdim."

Paul Schrader, Oppenheimer'ı "bu yüzyılın en önemli filmi" olarak adlandırdı

Türk sinemasının en iyi kara mizah örneklerinden oluşan 10 unutulmaz film