Restore kopyasıyla Geleceğe Dönüş 1 ve 2 filmleri beyaz perdede

Robert Zemeckis'in yönettiği, Michael J. Fox ile Christopher Lloyd'un ikonik performansı ve yenilikçi özel efektleriyle, bilimkurgu türünün eskimeyen ve rakipsiz iki klasiği “Back to the Future / Geleceğe Dönüş” (1985) ile “Back to the Future Part II / Geleceğe Dönüş 2” (1989), 4K kalitesinde restore kopyalarıyla 5 Şubat'ta Kundura Sinema'da gösterilecek.

İstanbul'un gözde kültür ve sanat merkezlerinden Beykoz Kundura'da bu hafta sonu, zamanda yolculuk filmlerinin köşe taşlarından "Geleceğe Dönüş" serisinin ilk iki filmi sinemaseverlerle buluşurken, Kundura Hafıza'nın disiplinlerarası ve interaktif atölyeleri de çocuklara eğlenceli saatler yaşatacak.

Robert Zemeckis ile Bob Gale'in dahiyane senaryosu ve Steven Spielberg'in geleceği gören yapımcılığıyla sinema tarihinin en başarılı üçlemelerinden biri olan "Back to the Future / Geleceğe Dönüş" (1985) saat 15:00'te, devam filmi "Back to the Future Part II / Geleceğe Dönüş 2" (1989) de saat 18:00'de gösterilecek.

Lise öğrencisi Marty McFly ile eksantrik bilim insanı Doktor Emmett "Doc" Brown'ın, ilkinde 1950'lere, ikincisinde arabaların ve kaykayların uçtuğu 2015 yılına ışınlandıkları filmler; Michael J. Fox ile Christopher Lloyd'un ikonik performansı ve yenilikçi özel efektleriyle, bilimkurgu türünün eskimeyen ve rakipsiz klasikleri olmayı sürdürüyorlar.

Diğer yandan, Beykoz Kundura'nın arşiv ve araştırma merkezi Kundura Hafıza'nın disiplinlerararası ve interaktif çocuk atölyeleri de, hafta sonu 6-9 yaş grubundan çocukları karşılayacak. Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma ile Qbicart Disiplinlerarası Sanat Okulu işbirliğinde hazırlanan ve Sümerbank Deri ve Kundura Sanayi Müessesesi'nin tarihinden ve Fabrika'daki üretim sürecinden yola çıkarak kurgulanan atölye programında bu hafta; "Makinemi Yaptım, Fotoğrafımı Çektim" atölyesi 4 Şubat Cumartesi, "Kolajla, Afişini Tasarla" atölyesi ise 5 Şubat Pazar günü Beykoz Kundura'da gerçekleşecek.

2022'nin bir çırpıda bitireceğiniz en iyi 5 mini dizisi

Sundance'in en iyileri: 2023 festivalinden izlenmesi gereken 10 film