''Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa'' yarın vizyonda! Seyirci rekoru bekleniyor

TRT Çocuk'ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyonu Rafadan Tayfa'nın 3'üncü sinema filmi ''Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa'', Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının desteğiyle yarın vizyona girecek.

AA

Türk animasyon filmi "Galaktik Tayfa" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının katkılarıyla seyirciyle buluşacak. TRT ve İSF Studios ortak yapımı olan filmin galası, bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un da katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Filmle eş zamanlı olarak yarın hikayenin anlatıldığı "Galaktik Tayfa" kitabı da raflardaki yerini alacak. Yazar Ozan Çivit'in kaleme aldığı kitap, galaya gelen seyircilere ücretsiz verilecek. Kitapta Varank'ın yazdığı bir bölüm de bulunuyor. Bakan Varank, yazısında, şu ifadelere yer verdi:

Galaktik Tayfa kitabını okuyup filmini izlediğinize göre artık siz de bir Galaktik Tayfa üyesi oldunuz demektir. Hadi ne duruyorsunuz? Uluğ Bey, Ali Kuşçu ve Aziz Sancar gibi daha nice büyüklerimizin çalışmaları ışığında yeni teknolojiler üretme zamanı. Galaktik keşifler siz uzay kaşifleriyle hayat bulacak. Gün galaktik düşünme günü. Teknoloji üretim yolculuğunun genç öncüleri ve akıncıları, meydan sizin. Haydi Milli Teknoloji Hamlesi ile başlayan değişim rüzgarına bırakın kendinizi.

SEYİRCİ REKORU HEDEFLENİYOR

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rafadan Tayfa projelerinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan da Galaktik Tayfa'nın serinin en eğlenceli ve en büyük hikayesi olduğunu bildirdi. Filme uzaylı "Zobi"nin yanı sıra Karadenizli ve Egeli iki karakter de eklediklerini ifade eden Fidan, geçmiş filmlerde olduğu gibi son yapımda da şarkı sözleri ve bestelerin kendisine ait olduğunu belirtti. Serisinin ilk sinema filmi "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" 2 milyondan fazla, ikinci film "Rafadan Tayfa Göbeklitepe" de yaklaşık 3,5 milyon seyirciye ulaştı. Galaktik Tayfa ilk iki film gibi birçok salonda kapalı gişe oynayarak öncüllerinin seyirci rekorunu kırmayı hedefliyor.

81 İL VE 9 ÜLKEDE GÖSTERİME GİRECEK

Galaktik Tayfa, yarından itibaren 81 ilde aynı gün beyaz perdeye yansıyacak. Aktif sinema salonu bulunmayan Sinop ve Ardahan gibi illerde kültür merkezleri gibi uygun mekanlara özel DCP sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde 81 ildeki çocuklar, aynı gün Galaktik Tayfa heyecanına ortak olacak. Film, bugün Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İngiltere, İsviçre ve Azerbaycan'da, 13 Ocak'ta da Fransa'da gösterime girecek.