Poppie Nongena'nın Uzun Yolculuğu: Adaletsizlik yumruğunu atan sert bir film!

Elsa Joubert'in 20. yüzyılın en iyi Afrika romanlarından biri olarak kabul edilen ''The Long Journey of Poppie Nongena'' adlı romanından uyarlanan 2019 yapımı ''Poppie Nongena'' TRT 2'de ekranlarda olacak. Edebiyattan sinemaya uyarlanan filmi mercek altına aldık.

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

2019 yılında yönetmen Christiaan Olwagen, Elsa Joubert'in çok satan "Poppie Nongena'nın Uzun Yolculuğu"nu uyarlamaya ve bir adaletsizlik hikayesi anlatmaya karar verdi. Gelin, bu akşam TRT 2'de ekranlara gelecek olan "Poppie Nongena" filminin konusuna yakından bakalım.

Elsa Joubert'in çok satan "The Long Journey of Poppie Nongena" kitabında yer bulan; gerçekçilik, melodram, politika ve düşler "Poppie Nongena" filminde ekranlara yansıyor. Poppie Nongena (Clementine Mosimane), üst düzey bir devlet memuru için çalışan siyahi bir garsondur. Eşi hasta olan Poppie'nin bir iş sözleşmesi yok ve bu nedenle oturma izni de yenilenmiyor. Çaresiz kadının başka bir bölgede yeni bir ev bulması gerekiyor... Filmin gücü izlediği temalarda; siyahilerin hiç bitmeyen mücadelesi, ırkçılık, kuşak çatışmaları, şiddet, yoksulluk ve yoksunluk...

Güney Afrikalı yönetmen; fotoğraflardan kostümlere, arabalardan iç mobilyalara kadar titiz bir dikkatle, zamanın atmosferini yeniden inşa ediyor filminde. Bir kadının biyografisi aynı zamanda kadın direnişinin sembolü oluyor. "Poppie Nongena" bize adaletsizlik yumruğunu atan iddialı bir eser ve ilgiyi kesinlikle hak ediyor.

Juliette Binoche'a yakın plan: Hayatı, ödülleri ve en iyi filmleri...

From: "Lost"un yapımcı ve yönetmeninden yeni bir gizem-korku dizisi!

Kadınların söyleyecekleri var! Hassas ve güçlü kadınlığı kutlayan 5 özel film...