Perşembe Sineması'nda bu hafta ''Le Reve et la Radio'' (Düşler ve Radyo) filmi izleyiciyle buluşacak

Salt'ın Perşembe Sineması güz dönemi programı, ''Normal dediğin nedir ki?'' temalı seçkiyle pandemi sonrası dünyada normallik kavramını irdeliyor. 2022 yapımı Le Reve et la Radio (Düşler ve Radyo) 24 Kasım Perşembe saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da izleyiciyle buluşacak.

Perşembe Sineması'nda bu hafta "Le Reve et la Radio" (Düşler ve Radyo) filmi, 24 Kasım Perşembe saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da ve 25-27 Kasım tarihlerinde online olarak sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Bağımsız bir radyo istasyonunda politik içerikli yayınlar ve ses temelli sanat işleri üreterek geçimini sağlayan Constance, kendisini dış dünyadan gönüllü olarak tecrit etmiş yetenekli bir yazar olan Eugene ile mütevazı bir evde yaşamaktadır. Çift her perşembe akşamı, mum ışığıyla aydınlattıkları dairelerinde haftalık "okuma ritüelleri" yaptıkları Beatrice'i ağırlar. Geceleri sokaklarda dolaşıp kendisi gibi evsizlere kitap dağıtan Beatrice'in bir gün metroda Raoul isimli gizemli bir adamla karşılaşması sonucu, şiirsel bir devrim hayali kuran üç genç arkadaşın yolu şehrin tüm radyo dalgalarını ele geçirmeye çalışan gizli bir örgüt ile kesişir.

Senaryosunu yönetmenler Renaud Despres-Larose ve Ana Tapia Rousiouk ile besteci Genevieve Ackerman'ın, kendi hayatlarından, korku ve hayallerinden yola çıkarak yazdığı 2022 yapımı film, prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali'nde yaptı. 24 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da gösterilecek film, 25 Kasım Cuma'dan 27 Kasım Pazar gece yarısına kadar saltonline.org üzerinden izlenebilir.

"Moritanyalı" (The Moritanian) filminin yıldızı Tahar Rahim'e yakın plan

Sizi koltuğunuza çivileyecek! 2022'nin en iyi korku gerilim filmleri

Hafta sonuna özel en iyi 5 Danny Boyle filmi