Perşembe Sineması güz dönemi programı, ''Normal dediğin nedir ki?'' temalı seçkiyle sürüyor

Salt'ın Perşembe Sineması güz dönemi programı, ''Normal dediğin nedir ki?'' temalı seçkiyle pandemi sonrası dünyada normallik kavramını irdeliyor. Herkesin katılımına açık ve ücretsiz gösterimler 1 Aralık'a dek her Perşembe saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da devam ederken, her hafta bir film Cuma'dan Pazar'a saltonline.org üzerinden de izlenebiliyor.

10 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da gösterilecek "La Contemplation du Mystere" (Kral), Kanada'nın Laurentian Ormanı kıyısında gerçek ile kurmacanın iç içe geçtiği modern bir masal niteliğinde.

Film, trajik bir av kazası sonucu babasını kaybeden Eloi'nin, babası için düzenlenen tuhaf bir anma törenine katılmak üzere kendisine miras kalan topraklara geri dönüşünü konu alıyor. Esrarengiz bir geyiği avlamak için her av mevsiminde bölgeye gelen ve yerel halkın "Kızılderili" diye adlandırdığı efsanevi bir karakterin, babasının acı ölümüyle bağlantısı olabileceğini öğrenen Eloi gerçeği keşfetmeye kararlıdır; tüm gizemin anahtarını elinde tutan ve ormanın hükümdarı olarak bilinen "Kral"a giden yolda tekinsiz bir maceraya atılır. Yönetmenliğini Alberic Aurteneche'nin üstlendiği 2021 yapımı gerilim filmi, Salt Beyoğlu'ndaki gösterimin ardından 11 Kasım Cuma'dan 13 Kasım Pazar gece yarısına kadar saltonline.org'da çevrimiçi erişime açık olacak.

Program dâhilindeki diğer filmler ise; yönetmenler Elsa Kremser ve Levin Peter'in, uzaya gönderilen ilk canlı olan ve bir efsaneye göre ölümünün ardından hayalet olarak Moskova sokaklarına dönen Laika isimli köpeği konu aldığı "Space Dogs" (Uzay Köpekleri-2019), Montreal'de şehrin radyo dalgalarını ele geçirmekle görevli gizli bir örgütün başındaki gizemli bir adamı takip eden, Renaud Despres-Larose ve Ana Tapia Rousiouk imzalı "Le Reve et la Radio" (Düşler ve Radyo-2022) ve özgün dans performansları, kesintisiz çekimleriyle baş döndürücü bir sinema deneyimi sunan Gaspar Noe imzalı "Climax." Yalnızca Türkiye'den erişime açık olan filmler, orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Fransız aktör Alain Delon'un 5 unutulmaz filmi

50 yıla 600 film sığdıran sanatçı: Erol Taş