Pazar Sinema Kulübü başlıyor

Kundura Sinema'nın 80'ler ve 90'lardan klasikleri restore edilmiş kopyalarıyla seyirciyle buluşturan programı ''Pazar Sinema Kulübü'', bilimkurgu ve fantastik film meraklılarını Nisan'da Beykoz Kundura'ya bekliyor.

80'ler ve 90'lardan klasikleri restore kopyalarıyla seyirciyle buluşturan film programı "Pazar Sinema Kulübü" 8 Nisan'da başlıyor.

Dönemin unutulmaz filmlerini beyaz perdede ve 4K kalitesinde izleme fırsatı sunan programın açılışını, Tim Burton imzalı iki kült film yapıyor: 1988 yapımı çılgın komedi "Beetlejuice / Beterböcek" ve Johnny Depp ile Winona Ryder'ı buluşturan fantastik "Edward Scissorhands / Makas Eller" (1990), 8 Nisan'da art arda gösterilecek.

Tim Burton'ın B türü korku sinemasına ve gotik edebiyata duyduğu aşkla yaptığı kült filmi "Makas Eller" ise, mucidinin ani ölümüyle yarım kalan ve ellerinin yerinde makas bıçaklar olan çocuk kalpli Edward'ın yaşadıklarını anlatıyor. Johnny Depp, Winona Ryder, Vincent Price ve Dianne Wiest'i buluşturan kadrosuyla unutulmaz olan film, 'Notre Dame'ın Kamburu'ndan 'Operadaki Hayalet'e, 'Frankenstein'dan 'King Kong'a ve hatta peri masallarına uzanan referanslarıyla da benzersiz. "Beterböcek" ve "Makas Eller", yarın sırasıyla ve art arda gösterilirken, kaçıranlar için tekrar gösterimleri 16 Nisan Pazar günü yapılacak.

Pazar günü ise, zamanda yolculuk filmlerinin atası sayılan "Back to the Future / Geleceğe Dönüş" serisinin ilk iki filmi izleyiciyle buluşuyor. Michael J. Fox ve Christopher Lloyd'un ikonik performansları ve yenilikçi özel efektleriyle, bilimkurgu türünün rakipsiz klasiklerine dönüşmüş "Geleceğe Dönüş" (1985) ve devam filmi "Geleceğe Dönüş 2" (1989), sırasıyla ve art arda izlenebilecek.

Programda ayrıca, 90'ların meşhur aşk filmi "Ghost / Hayalet" (1990) de, romantik film tutkunlarını bekliyor. Jerry Zucker'ın yönettiği film, sokakta uğradığı saldırıyla hayatını kaybeden genç bir adamın ruhunun 'burada' takılı kalması ve sevgilisini yaklaşan tehlikeye karşı korumak için gönülsüz bir medyumdan yardım isteyişini anlatıyor. En İyi Film dahil 5 dalda aday gösterildiği Akademi Ödülleri'nde En İyi Senaryo ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'larını kazanan "Hayalet", Demi Moore ve Patrick Swayze'nin çok iyi tutmuş kimyaları kadar, Whoopi Goldberg'in Oscar, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini toplamış performansıyla da unutulmaz bir 90'lar klasiği...

Tüm geliri, deprem bölgesinde yürütülen yardım çalışmalarına bağışlanacak Pazar Sinema Kulübü gösterimleri için biletler beykozkundura.com'da.

42. İstanbul Film Festivali başladı

Johnny Depp Cannes'a gidiyor! Festival, "Jeanne du Barry" filmi ile açılacak

1980'lerin en iyi 5 aksiyon filmi