Oyuncu Djimon Hounsou: ''Kendimi muazzam biçimde aldatılmış hissediyorum''

İki kez Oscar adayı olan oyuncu Djimon Hounsou, Oscar'lar, düşük maaş günleri, yıldız olma ve mücadele hakkında The Guardian'a konuştu.

Başarılı oyuncu Djimon Hounsou, "Amistad filmi bugün çıksaydı kesinlikle Oscar alırdım" dedi ve Hollywood'un çifte standardını eleştirdi.

"Blood Diamond" (Kanlı Elmas) filminin yıldızı ve iki kez Oscar adayı olan oyuncu Djimon Hounsou, Steven Spielberg'in 1997 yapımı "Amistad" filmindeki çıkış yapan rolünün ardından üne kavuştu ve bu kariyerine yansıdı. The Guardian'a konuşan Hounsou, yönetmen Spielberg ile tanıştığında, "Vay, ne oluyor dedim ve bundan sonra hayatım dramatik bir şekilde değişti" dedi.

"Amistad", Anthony Hopkins ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, John Williams ile En İyi Orijinal Dramatik Müzik, Janusz Kamiński ile En İyi Görüntü Yönetmeni ve Ruth E. Carter ile En İyi Kostüm Tasarımı dahil olmak üzere dört dalda Oscar'a aday gösterilmişti. Hounsou adaylığı hakkında; "Evet, belki erkendi. Filmlerim bugün vizyona girmiş olsaydı, kesinlikle Oscar alırdım" yorumunu yaptı.

Hounsou daha sonra 2002'de "In America" (Yeni Bir Ülkede) ve 2006'da "Blood Diamond"daki (Kara Elmas) performansları için aday gösterildi. "Gladyatör" oyuncusu "Cidden aldatılmış hissettim" dedi.

Bugün, Oscar'ların bu kadar beyaz olduğundan çok bahsediyoruz, ama hiç desteğimin olmadığı bir zaman olduğunu hatırlıyorum! Kendi halkımdan destek yoktu, medyadan, endüstriden destek yoktu. Aday gösterildiğim için mutlu oldum, hepsi bu. Hala bir dolar kazanmaya çalışmak için mücadele ediyorum! Kesinlikle iyi durumda olan ve çok az övgü alan bazı insanlarla iş yaptım. Bu yüzden hem mali açıdan hem de iş yükü açısından kendimi muazzam biçimde aldatılmış hissediyorum. Hala neden ödeme almam gerektiğini kanıtlamam gerekiyor. Viola Davis bunu çok güzel özetledi: Oscar kazandı, Emmy kazandı, Tony kazandı ve hâlâ parasını alamıyor. Film üstüne film, bu bir mücadele. Bana adil bir şekilde ödeme yapan filmle henüz tanışmadım.

Ancak Hounsou için ufukta olumlu şeyler var. Shazam'da kendisine çok daha fazla ekran süresi verilirken, Gladyatör devam filminde bir rol teklifi aldı ünlü oyuncu. Shazam! Tanrıların Öfkesi 17 Mart'ta vizyona girdi.

The Wire ve John Wick'in yıldızı Lance Reddick, 60 yaşında hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın Turist Ömer'i Sadri Alışık vefatının 28. yılında saygıyla anılıyor

Sinema dünyasında ilklere imza attılar! Oscar tarihindeki film rekorları