Oscar'lı oyuncu William Hurt'tan unutulmaz bir film: ''Broadcast News'' (Haberler)

Oscar ödüllü oyuncu William Hurt 13 Mart'ta, 71 yaşında yaşamını yitirdi… Uzun kariyeri boyunca pek çok önemli filmde ustalığını konuşturan Hurt, özellikle 1987 yapımı “Broadcast News” filmiyle gönüllere taht kurmuştu. William Hurt anısına: Şimdi haberler!

aksam.com.tr

Belgin Özdemir

"Kiss of the Spider Woman" ve "Body Heat"in yıldızı Oscar ödüllü aktör William Hurt , 71 yaşında hayatını kaybetti. 1988'de "Broadcast News"deki (Haberler) TV muhabiri rolüyle üst üste üç Oscar adaylığı kazanan usta aktörü bu keyifli filmle hatırlıyoruz.

William Hurt'ın unutulmaz performanslarından birini sergilediği 1987 yapımı "Broadcast News" (Haberler) aslında haber yayıncılığının satışını, hem kamera arkasında hem de önünde yapanların hikayesi! Medya ve ehillik hakkında söylenecek çok şey içeriyor bu film ama en iyi yaptığı şey gülümseten kişilik çözümlemesi... 1987 yapımı filmde, medya çağının her dönem yaşadığı kocaman bir sorunun işaretini Tom'un (William Hurt) repliğinde duyuyoruz ve bu hala çok geçerli bir cümle:

Bildirdiklerimden hiçbirini gerçekten anlamıyorum!

Filmin arka planı haber ağı ve medyanın işleyişi olsa da, hikaye birçok yönden yaşamla ve arzularımızın hepsine sahip olmanın mümkün olup olmadığıyla ilgili. Haber departmanı için çalışan üç farklı karakterin kariyerlerinde ve aşk hayatlarında farklı zorlukları var. Tom (William Hurt), Aaron (Albert Brooks) ve Jane (Holly Hunter)... Her birinin isteklerine sahip olma yolculuklarını anlatan bu eğlenceli filmde karmaşık bir aşk üçgeni de var.

Üç karakterin etkileşimi, hırsları, yetenekleri ve inançları "Broadcast News"in merkezi... Yazar-yönetmen James L. Brooks; farklılıkları toparlıyor, onları TV haber stüdyosunun acımasız ortamına sokuyor, bitmek bilmeyen isteklerimizi, tavizlerimizi zekice tasvir ediyor ve harika bir romantik komediye imza atıyor.

Paul Moore: Her zaman daha iyisini bildiğine inanmak, her zaman odadaki en zeki kişi olduğunu düşünmek güzel olmalı.
Jane Craig: Hayır. Korkunç.

Netflix'in zaman yolculuğu macerası "The Adam Project"i beğendiyseniz izlemeniz gereken 3 film

Sinema tarihinin en etkili sanatsal sesi Andrei Tarkovsky'nin 7 harika filmi

Yağmurlu günlerde seyredilecek 5 özel film