Oscar ödüllü Gwyneth Paltrow 50 yaşına girdi! İşte, ünlü yıldızın öne çıkan filmleri

Amerikalı aktris Gwyneth Paltrow bugün hayatında önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bugün 50 yaşına giren aktris otuz yıldan fazla bir süredir Hollywood'da aktif. Başarılı bir yıldız ve portföyünde birçok önemli ödülü var. İşte, Gwyneth Paltrow'un önemli filmleri...

Dünyaca ünlü ABD'li aktris Gwyneth Kate Paltrow, bugün 50. yaşını kutluyor. Hollywood yıldızının yeni yaşına özel, dünden bugüne rol aldığı önemli filmleri derledik.

1972'de Los Angeles'ta doğan Gwyneth Paltrow, varlıklı bir ailede büyüdü. Paltrow, beyaz perdeye ilk çıkışını 1992'de John Travolta'nın oynadığı müzikal aşk filmi "Shout" ile yaptı.

Bir sonraki projesi, Robin Williams'ın macera filmi "Hook" da aynı yıl geldi. Ama 1995'te David Fincher gerilim filmi "Seven" ve 1996'da Jane Austen uyarlaması "Emma" ile Hollywood'da gerçekten ün ve beğeni kazandı.

1998'de John Madden'ın yönettiği romantik dönem komedi-dram "Shakespeare in Love" çıktı. Film, Paltrow'a En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ilk Akademi Ödülü'nü kazandı. Aynı performansıyla Altın Küre de kazandı.

Ünlü yıldız, Wes Anderson'ın, "yirmi yıllık ihanet, başarısızlık ve felaket" tarafından uğurlu başlangıçları silinmiş olan harika çocuklardan oluşan bir aile hakkındaki filmi "Tenenbaum Ailesi"nde (The Royal Tenenbaums), Gene Hackman ve Bill Murray ile harika bir iş çıkarmıştı.

Paltrow, Ted Hughes'un (Daniel Craig) gölgesinde yaşayan ve trajik intiharının ardından eserleri ölümünden sonra yayınlandıktan sonra hakkını alan Sylvia Plath'ı canlandırdığı 2003 yapımı "Sylvia" filmiyle göz doldurdu.

2005 yılında ise "Proof" yani "Kanıt" geldi ünlü aktristen. Gwyneth Paltrow, parlak bir matematikçi olan babasına (Anthony Hopkins) bakmak için okulu bırakan ve zekasının zirvesinde yaşayan kusurlu bir kadına hayat vermişti.

Paltrow, büyük ekran ödüllerinin yanı sıra küçük ekranda da bir etki bıraktı. Komedi dizisi "Glee"deki performansıyla 2011 yılında Komedi Dizisinde En İyi Konuk Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.